Memur-Sen'in ilk eylemi Başbakan'a mektup

Memur-Sen Konfederasyonu'nun, 2009 yılı toplu görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'ndan eylem kararı çıktı. Memur-Sen'in ilk eylemi "Başbakana Mektup".

Yayınlanma: 02.10.2009 - 09:32
Abone Ol google-news

2009 yılı toplu görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Memur-Sen Konfederasyonu bağlı sendika genel merkez yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'ndan eylem kararı çıktı. Memur-Sen'in ilk eylemi, Başbakana mektup gönderme olacak.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, 2009 yılı toplu görüşmelerin değerlendirildiği, yeni dönem eylem ve stratejilerin belirlendiği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonucunda, eylem kararı çıktığı bildirildi. Açıklamada, toplantı sonucunda Toplu sözleşme ve Grev Hakkı ile Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması, Uzlaştırma Kurulu'nca da toplu görüşme taraflarına önerilen 2010 yılı için aylık ve ücretlerde yüzde 4, yüzde 4 artış yapılması,ek ödemelerde 30 TL +30 TL artış yapılmasına yönelik eylem ve etkinliklerin başlatılması ve 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın bağlanacağı tarihe kadar sürdürülmesi kararı alındığı belirtildi.
 

İlk eylem mektup

Memur-Sen, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nca TBMM'ne sevk edileceği 17 Ekim 2009 tarihine kadar aylık ve ücretlere ilişkin artış talebi konusunda Bakanlar Kurulu'nun duyarlığını sağlamak amacıyla, tüm illerde eş zamanlı olarak ve geniş katılımla 3 Ekim 2009 Cumartesi günü 10.00 ile 13.00 saatleri arasında Başbakana mektup gönderme eylemi gerçekleştirecek.

Tüm illerde eş zamanlı olarak ve geniş katılımla 10 Ekim 2009 Cumartesi günü 10.00 ile 13.00 saatleri arasında kitlesel basın açıklaması eylemi yapılacak. 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın bağlanacağı tarihe kadar konuyla ilgili Meclis Komisyonlarının ve Meclis Genel Kurulu'nun kamu görevlilerinin aylık ve ücretlere ilişkin artış talep ve beklentileri konusundaki duyarlığını artırmak çerçevesinde TBMM içerisinde girişimler, dışında ise eylemler gerçekleştirilecek.

Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'yla ilgili olarak Konfederasyon Genel Merkezi tarafından 2009 Kasım ya da Aralık ayı içerisinde sempozyum düzenlenecek. 2010 Haziran ayı sonuna kadar Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı talebinin öncelikli ve vazgeçilmez talep ve hakkı olduğunu ifade etmeye yönelik eylemlilik süreci devam ettirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler