Mesafe aşka zarar vermiyor

Klasik bir ilişkide kadın ve erkek aynıevi paylaşır. Fakat Almanya’da gerçekleştirilen bir araştırma bu modelin artık aşıldığını gösterdi.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 21:22
Abone Ol google-news

Git gide daha fazla çift çeşitli nedenlerden dolayı ayrı yaşıyor. Halk Araştırmaları Federal Enstitüsü’nün araştırmasına göre ayrı yaşamak çiftler için sanıldığı kadar tehlikeli değil. Çiftler üç yılı aşkın bir süre incelenmiş. Bu süre içinde ilişkilerin yarısından fazlası bozulmamış. İlişkilerin sadece %15’i sona ererken, çiftlerin üçte biri de aynı eve taşınmış. Böyle 12.400 kişi incelendi.

Almanya’da git gide daha fazla çift ayrı evlerde yaşıyor. Şu sırada tüm çiftlerin %10’dan fazlası ayrı yaşıyor. Bir yıldan fazla
devam eden ve toplum tarafından da çift olarak kabul görüldüğünde ayrı yaşayanların ilişkisi “iki evli ilişki” olarak tanımlanıyor. Ayrı yaşama trendi genç çiftler arasında (25-27 yaş arası) yaşları 35-37 arasında değişen çiftlere kıyasla daha yaygın. İki evli ilişkinin nedeni genelde çalışma durumu. Uzun yıllardan bu yana işverenler çalışanlardan daha fazla hareketlilik ve esneklik bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon