MHP yine koltuk değneği

MHP, AKP’nin RTÜK Başkanlığı’na aday gösterdiği İlhan Yerlikaya’nın başkan seçilmesini sağladı, AKP ise MHP’nin TBMM Başkanlık Divanı’ndaki üye sayısını ikiye yükseltti.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 00:58
Abone Ol google-news

RTÜK’te 7 Haziran seçimlerinin ardından çoğunluğu ele geçiren muhalefet, TBMM Başkanlığı seçiminde olduğu gibi yine birlikte hareket edemedi ve kurulun başkanlığını AKP’li üyeye teslim etti. 9 üyeli Kurulda AKP’li ve MHP’li üyeler, ittifak yaparak en üst iki koltuğu paylaştı. AKP kontenjanından RTÜK üyesi olan, eski AKP Konya milletvekili İlhan Yerlikaya, MHP’li üyelerin desteğiyle 5 oy alarak yeni RTÜK başkanı oldu.

7 Haziran seçiminin ardından başkanlık için CHP’li üyelerle başkanlık pazarlığına oturan MHP’li Esat Çıplak da AKP’li üyelerin desteğiyle Başkanvekili seçildi. MHP’nin AKP ile RTÜK seçimi için kurduğu ittifakta, bir süredir medyaya yansıyan RTÜK ile ilgili yeni düzenleme iddialarının etkili olduğu ileri sürüldü. Kurulda ağırlığını yitiren AKP’nin gerekirse yeni bir düzenleme yaparak MHP’nin üye sayısını düşürebileceği yönündeki kulis bilgileri MHP’yi AKP ile birlikte hareket etmeye zorladı.

RTÜK’te aylardır süren başkanlık seçiminde MHP’nin desteğiyle AKP’li adayın seçilmesinin ardından AKP de MHP’ye Başkanlık Divanı’nda kıyak geçti. Geçen dönem 18 üyeden oluşan Başkanlık Divanı, AKP’nin dün Meclis’te kabul edilen grup önerisiyle 23’e çıkarılarak MHP’nin normalde bir olan üye sayısının ikeye çıkması sağlandı.

TARTIŞMALI BAŞKAN

2005 yılında RTÜK üyesi olan yeni başkan Yerlikaya, RTÜK’te görev aldığı süre boyunca tartışmalı çıkışlar yaptı. Manken Aysun Kayacı’nın oynadığı bir reklamda ‘çok şehvetli’ öpüştüğünü söyledi. Shakira’nın bir klibine müstehcenlikten ötürü ceza verilmesi yönünde oy kullandı. Behzat Ç. dizisiyle ilgili de “Behzat Ç’nin konuşma tarzının, çocuklar ve gençler tarafından kolaylıkla rol model alınacağı ve taklit edileceği kuvvetle muhtemeldir” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler