Microsoft Tay isimli yapay zeka yazılımı yayından kaldırıldı!

Microsoft Tay isimli yapay zeka robotu, firma tarafından yayından kaldırıldı. Sebep ile oldukça şaşırtıcı. Microsoft Tay, ırkçı oldu!

Yayınlanma: 28.03.2016 - 23:05
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz günlerde Microsoft Tay isimli yeni bir yapay zeka ürünü duyurulmuştu. Twitter hesabı açılan Tay, insanlarla sohbet edecek, kurduğu iletişime göre aldığı cevaplar ile kendini geliştirecekti. Son derece mantıklı duran bu çalışma tam bir kabusa döndü ve Microsoft Tay 24 saat sonunda kapatıldı.


Microsoft Tay neden kapatıldı?
Microsoft Tay isimli servisin hedef kitlesi 18-24 arası ABD’de yaşayan gençler olarak belirlenmişti. Hatta Microsoft, kullanıcıları Tay ile sohbet etmeye davet etmişti. Ancak işler planlandığı gitmedi.
Tay.AI isimli sitede detayları yer alan servis 24 saatin sonunda ırkçı ve öfke söylemleri paylaşmaya başladı. İşte Microsoft Tay tarafından yazılan bazı mesajlar:

  • “Bence Adolf Hitler haklıydı.”
  • “Meksikalılar yüzünden ırkçı oldum.”
  • “Tüm Yahudilerden nefret ediyorum.”
  • “Soykırımı destekliyorum.”
  • “11 Eylül saldırısını Başkan Bush düzenledi.”
  • “Tek umudumuz Donald Trump”

Görüldüğü üzere son derece öfke dolu ve ırkçı paylaşımlarda bulunan Tay bir süreliğine yayından kaldırıldı. Microsoft, nefret söylemleri içeren paylaşımları temizledi. Twitter’da Tay’ı destekleyenler ise bir etiket ile Microsoft’un dikkatini çekmeye çalışıyor. “Tay için adalet” anlamına gelen bu etiket #justicefortay” etiketi paylaşılıyor.
Microsoft Tay şu sıralar aktif değil ancak ilerleyen dönemlerde tekrar insanlarla konuşmaya başlarsa, kendisine “@TayAndYou” isimli Twitter hesabından ulaşabilirsiniz.

HTC 10 satış tarihi ne olacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler