Milli Jimnastikçi Burçak Şenman; 18 yaşında 12 madalya ile 14 kupanın sahibi
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yaşayan, Milli Takım sporcusu Burçak Şenman, 3 yaşında başladığı jimnastikte 12 madalya ile 14 kupanın sahibi oldu. Günde 8 saat antrenman yapan Şenman küçükken çok hareketli ve yaramaz olduğunu belirterek, “Annem, ‘kızım enerjisini atıp, sakinleşsin’ diyerek spora göndermiş. Jimnastikte yetenekli olduğumu ise antrenörlerim keşfetti” dedi.

Manisa'da henüz 3 yaşındayken annesinin ‘kızım çok hareketli, enerjisini atsın’ diyerek spora başlattığı Burçak Şenman 18 yıllık hayatına 32 madalya ile 14 kupa sığdırdı.
Ailesinin Manisa’dan İzmir’e yerleşmesiyle birlikte Şenman’ın henüz 7 yaşındayken profesyonel spor hayatı başladı. Jimnastikteki yeteneğiyle kısa sürede antrenörlerinin dikkatini çeken Şenman, 11 yaşında Milli Takım'a seçildi. Çalışmalarını özel bir spor kulübünde sürdüren Şenman, “Her gün 8 saat antrenman yapıyorum. Spor ders başarısını da artırıyor. Milli Takım’da yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımı disiplin içinde sürdürüyorum” dedi.
AİLEDE TEK SPORCUYUM
Sporun bütün hayatını düzenlediğini belirten Şenman, okul başarısını da artırdığını ifade etti. Sporun yanı sıra eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı'nda sürdüren Şenman, "Spor, hayatımın vazgeçilmezi. Ailede tek sporcu benim. Ancak bugüne kadar sürekli ailem destek oldu. 3 yaşında hobi olarak başladığım jimnastikte yeteneğim olduğunu ve bu noktalara gelebileceğimi hiç kimse tahmin etmiyordu. Antrenörlerim jimnastikteki yeteneğimi keşfedince bu noktaya gelebildim. Spor ve eğitim hayatımı tamamlayan iki vazgeçilmezim” diye konuştu.
BAŞARILARLA DOLU BİR ÖMÜR
Profesyonel spor hayatına pek çok madalya sığdıran Burçak Şenman son olarak geçen 26 Mart'ta düzenlenen Bakü Jimnastik Şampiyonası’nda birincilik elde etti. Çok sayıda yarışmaya katılan Şenman, 2016 yılında Fransa'da düzenlenen Aerobik Cimnastik Aquae Lex Bains Dünya Kupası'nda Milli Takım ile birincilik elde etti. 2019'da Türkiye birinciliğine ulaştı. Şenman’ın Uluslararası Ritmik Jimnastik Çevrim İçi Şampiyonası'nda da birinciliği bulunuyor.
Video Haberler
-
İşçilerin ihbarda bulunduğu bahçe söndürüldü
-
Çakmakla oynayan çocuk ,evi yaktı
-
Ataşehir'de 2. kattan atlayıp dehşet saçtı
-
Hurdaya dönen araçtan yaralı olarak kurtuldu
-
Bakan Kurum'dan kira düzenlemesi açıklaması
-
Erdoğan'a 'Abdülhamid Han' yanıtı
-
'İçi boş tweet önerecek hale geldiler'
-
Maymun çiçeği virüsü açıklaması: Türkiye'de görüldü mü?
-
CHP'den 'Özel sektör değil devlet üretmeli' tepkisi
-
'Ürün satma' bahanesiyle 100 kişiyi dolandırdılar
En Çok Okunan Haberler
-
Koç-ROK tartışmasının sahne arkası
-
Sedat Peker de devreye girdi
-
Teksas'ta katliam: 21 ölü!
-
'Para gönderttiğin paravanın başında ailenden kim var?'
-
AKP'li isimler A Haber'de yanıt verme sırasına girdi
-
Atatürk bir kez daha haklı çıktı
-
Nedir bu TURKEN Foundation?
-
Evdeki 3 kişinin ifadeleri ortaya çıktı
-
Külünk'ten tehdit paylaşımları!
-
Merkez Bankası hakkında kritik iddia