Mirası mahkemelik oldu

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle geçen yıl aramızdan ayrılan müziğin efsane ismi Ferdi Özbeğen’in mirası mahkemelik oldu.

Yayınlanma: 09.07.2014 - 14:23
Abone Ol google-news

Ferdi Özbeğen’in Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı mirasının mahkemelik olduğu ortaya çıktı. 12 yıl prostat kanserine karşı savaş veren Özbeğen’in (71) 12 Eylül 2008’de Bodrum Noterliği’ne gittiği ve Türk Eğitim Vakfı’nı tek mirasçı olarak tayin ettiği öğrenildi. Bu durum Özbeğen’in 1999 yılında evlatlık edindiği Hilmi Özbeğen’in(Mutlu) tepkisini çekti. Hilmi Özbeğen avukatı aracılığıyla İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamenin iptali için dava açtı.

TASARRUF EHLİYETİ YOKTU İDDİASI
Hilmi Özbeğen manevi babasının vasiyetnamenin hazırlandığı dönemde sağlık sorunları nedeniyle tasarruf ehliyetine sahip olmadığını öne sürdü ve tek yasal mirasçısının kendisi olduğunu belirterek vasiyetnamenin iptalini talep etti. Güneş'in haberine göre; dilekçesinde Özbeğen vasiyetname hazırlanırken tek doktordan rapor alındığını ve bunun da yetersiz olduğunu savundu. Türk Eğitim Vakfı ise mahkemeye verdiği cevapta Hilmi Özbeğen’in vasiyetnamenin iptali talebinin hiçbir yasal dayanağının bulunmadığını belirtti ve vasiyetnameyi düzenleyen noter ve başkatibin beyanına da yer verdi. Dava devam ediyor. Özbeğen’in şarkılarını bestelediği piyanosu ölümünün ardından 27 bin liraya satılmış, geliri tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağışlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler