Muhtarların tur keyfine 'emperyalizm' engeli

İzmit Belediyesi tarafından, muhtarlara yönelik planlanan Yunanistan, Makedonya ve Kosova gezisi ileri bir tarihe ertelendi. Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gezinin ertelenme nedenini "emperyalist güçler tarafından ülkemize yönelik ekonomik saldırılar" olarak açıkladı.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 11:01
Abone Ol google-news
Muhtarların "bilgi ve görgülerini arttırmak, ata yadigârları eserleri yerinde görmelerini sağlamak" amacıyla düzenlenecek Yunanistan-Makedonya-Kosova turu ertelendi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarların "farklı kültürleri görebilmeleri" için yurt dışı gezileri organize edilmesine yönelik talimatı üzerine, İçişleri Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı çalışmalara başlamıştı. Söz konusu bakanlıkların desteğiyle düzenlenen turlar kapsamında, muhtar kafileleri İspanya'nın Endülüs bölgesine gönderilmişti. 
 
İzmit Belediye Başkanı, bu kapsamda düzenlemeyi planladıkları seyahati ertelediklerini açıkladı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,yaptığı açıklamada, "Bu ay içerisinde yapılması planlanan gezinin emperyalist güçler tarafından ülkemize yönelik ekonomik saldırılar nedeniyle yeniden gözden geçirilmesi kararı verilmiştir. AK Parti Genel Merkezimizin tavsiyeleri doğrultusunda bu tür programların gözen geçirilmesi uygun görülmüş ve bu talimatlar ışında belediyemizin muhtarlar için bu yıl için düzenlediği program ileri ki bir tarihe ertelenmiştir. İzmit Belediyemiz milletin kuruşunu ziyan etmeden, az parayla çok proje yapan ve bu anlamda da Türkiye’ye örnek olan bir belediyedir’ dedi. 
 
Yıl sonuna kadar 2 bin muhtarın Endülüs ve Kudüs'ü görmesi hedefleniyordu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarların farklı kültürleri görebilmeleri için yurt dışı gezileri organize edilmesine yönelik talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlı'ğının çalışmalarıyla 10 Nisan'da 50 muhtardan oluşan ilk kafile İspanya’nın Endülüs bölgesine götürülmüştü.
 
Bin muhtarın İspanya'nın Endülüs bölgesine, 650 muhtarın Suudi Arabistan'da umreye ve 350 muhtarın da Küdüs'e götürülmesi planlanan program kapsamında bugüne kadar 9 gezi düzenlendi. 
 
<haber-yatay:1040271,956429>
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler