Müzik yasağı Meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Türkiye genelinde eğlence mekanlarındaki müzik kapanış saatinin 23.59'a alınmasını bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 06.07.2010 - 12:17
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Türkiye genelinde eğlence mekanlarındaki müzik kapanış saatini 23.59 olarak açıklamasıyla başlayan tartışmaların özellikle turizm bölgelerinde büyük tepkiye neden olduğunu belirten Ayhan, konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da "Turistik mekanların çalışmasına da zarar getirmemeli. Bu dikkatimizi biz de belirtiyoruz. Bence kimse kimseyi rahatsız etmeden eğlenmeli, yaşamalı, gezmeli. Çevre Bakanlığımızın birimleri bu konuda ölçümleme yapıyor. Müziği yasaklamak diye bir şey olamaz, ama siz eğlenirken elbette başkasını da rahatsız etmemelisiniz. Burada bir orta noktayı hep beraber bulacağız" dediğini anımsattı. x

Uygulamanın özellikle Ege Bölgesi'ndeki turistik tesisler ve eğlence yerlerini kapanma noktasına getireceğini, yapılan bu düzenlemenin Türkiye'ye gelen turist sayısını olumsuz etkileyeceğini kaydeden Ayhan, "Bu uygulama umudunu turizm gelirine bağlamış ve bu konuda ciddi yatırım yapmış pek çok turizm işletmesini olumsuz yönde etkilemeyecek midir? Söz konusu uygulama ile mağdur olan bu işletmelerin zararının karşılanması için ne tür bir önlem düşünülmektedir" diye sordu. Benzeri uygulamaların turizmde marka olmuş diğer ülkelerde olup olmadığını da soran Ayhan, "Ülkemizin tanıtımı için milyonlarca dolar harcanırken, bu türden çağ dışı bir uygulamayla Türk Turizmimize zarar verildiği iddiası doğru mudur" sorusunun da Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istedi. Ayhan, Başbakan Erdoğan'a bu kararın yeniden düzenlenmesi ve daha uygun hale getirilmesi için yapılan bir çalışma olup olmadığını da sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler