Müzikli iktidar oyunu Mi Minör

Despot bir lider tarafından yönetilen ve hızla faşizme sürüklenen Pinima’da, Başkan'ı devirmek için örgütlenen Pinima halkının isyanını sergileyen Müzikli İktidar oyunu "Mi Minör"31 Mart 2013, Pazar günü saat 18:00'de Refresh The Venue izlenebilecek.

Yayınlanma: 30.03.2013 - 21:57
Abone Ol google-news

Oyunda “Ben sizin için en iyisini düşünürüm” diyen Başkan’ı Memet Ali Alabora, sürekli yeni yasaklar getirilen “Mi Minör” de; Chopin çalan, kendi halinde  piyanisti ise Pınar Öğün canlandırıyor.

Aynı anda birden fazla oyunun oynandığı “Mi Minör”de; Pinima ülkesinde yaşanan gelişmeler seyirciyi de yakından ilgilendiriyor. Piyanist, seyircileri unutmuyor ve kurduğu ilişki sayesinde onları oyunun içine çekerek, her oyunun içinde yeni bir oyun kurulmasını sağlıyor. Ustream’den yapılan canlı yayın ve atılan tweetler sayesinde, dijital dünya da oyunun içine dâhil oluyor. Hem mekândaki seyircilerin, hem de dijital seyircilerin yaptıkları seçimlerle kendilerine bir rol üstlendikleri “Mi Minör”de; kimi Başkan’ın tarafında yer alarak onu destekliyor, kimi Piyanist ve arkadaşlarının yanında yer alarak Başkan’a karşı çıkıyor. Bazı seyirciler ise yalnızca seyirci olarak kalmayı tercih ediyor.

Kurgusuyla bir tiyatro oyunu içinde hem dijital dünyada, hem de tiyatro salonunda seyirciyi Rol Oynama Oyunları’na (RPG) dâhil eden “Mi Minör” dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.

Meltem Arıkan’ın yazdığı, Memet Ali Alabora’nın yönettiği, müziklerini ise Evrim Demirel’in yaptığı “Mi Minör”de; başlıca rolleri Pınar Öğün, Memet Ali Alabora, Can Kahraman, Sennur Nogaylar, Fuat Onan ve Cem Coşku Akkaya paylaşıyor.

Dünyanın, aynı anda hem sahnede, hem dijital hayatta oynanan ilk oyunu “Mi Minör”e ait biletler Biletix’ten ve Refresh The Venue gişesinden temin edilebilir..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon