'Neden ebeveynler cevap verir?'

Bizler Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yazmaya meraklı, hevesli 6 kız öğrencinin oluşturduğu “GENÇ KALEMLER “topluluğuz.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 09:43
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanlığının Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2018-1 özel çağrı kapsamında “Genç Kalemler “projesi ile sizlerle buluşmaktayız. Proje gençlere eleştirel ve yaratıcı bakış açısını kazandırıp yeni ve farklı düşünceler üretmeyi amaçlamaktadır. İçlerindeki yaratıcı gizli gücü kullanarak, düşünebilen ve bunu yazılı olarak da ifade edebilen bireyler yetişmesini desteklemektedir.

Niçin genç kalemler?

Aslında genç kalemler projesi çevremizdeki insanların bize sorduğu fakat cevaplamamıza fırsat verilmeden ebeveynlerin yanıtladığı bir soruyla başladı.

Büyüyünce ne olacaksın?

-…….

Anne:Doktor olacak………..

Dersler Nasıl?

-……

Baba: Kızım çok çalışıyor mühendis olacak.

Ve ben …….SUSKUN!

HEY!.....bizler BURDAYIZ…

Ve şimdi biz soruyoruz ;

Neden ebeveynler cevap verir.

-Kendileri yaşamak isteyip de yaşayamadıkları bir hayatı bizim yaşamamız için mi?

-Bizim için en doğrusunu ve en iyisini ebeveynler bilir düşüncesi mi?

Yoksa

-Bizden beklentileri mi cevapları onların vermesine iten

Daha belki nice sebep sıralayabiliriz. Sıralayacağımız sebeplerin ortak paydası ise bizim suskunluğumuz.

Peki biz neler istiyoruz ebeveynlerden!

Tabii ki en başta bir birey olduğumuzun farkında olunmasını , hayata akademik bir başarı olarak bakılmamasını, düşüncelerimizi özgürce dile getirmeyi, aşırı bir beklentiye girilmemesini ki aşırı beklenti durumu hayata karşı kaygılarımızı büyütüyor. Herkesin her konuda iyi olamayacağını……

Herkes her konuda iyi olabilir mi?

Elbette hayır! Güçlü yönlerimiz kadar zayıf yönlerimizin de olduğunu fark edip zayıf yönlerimizi geliştirmeden önce güçlü yönlerimizi geliştirmeye çalışmanız bizim başarma duygusunu hissetmemizi sağlayacak ve çalışarak her şeyin yapılabileceğini, başarılabileceğini keşfedeceğiz. Aksi bir durumda başarısızlık kültürü yer ediyor. Bırakın keşfedelim.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler