Nehar Tüblek Karikatür ödül töreni

16. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nın ödül töreni yarın Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde yapılacak. Birincilik Ödülü'nü Kürşat Zaman alacak.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 10:29
Abone Ol google-news

6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli karikatürist Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl on altıncısı yapılmış ve birincilik ödülünü Kürşat Zaman kazanmıştı. Yarışmanın ödül töreni Tüblek’in ölüm yıldönümü olan yarın saat 19.00’da Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde yapılacak.
Yarışmanın diğer ödülleri de törende sahiplerini bulacak;


İkincilik Ödülü : Muhammet Şengöz
Üçüncülük Ödülü : E. Yaşar Babalık
Mansiyonlar: Aşkın Ayrancıoğlu, Ekrem Borazan, Mümin Bayram
Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü : Sait Munzur
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü: Abdullah Üçyıldız
Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü: Selim Tanrıseven
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü: Ömer Çam
Dünya Yayıncılık Özel Ödülü: Musa Gümüş
Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül: Metin Fatih Çakmak

Nehar Tüblek

Yugoslavya’nın Manastır kentinde 1924 yılında doğan Tüblek, daha sonra Türkiye’ye yerleşti. İlk karikaturü 1943 yılında Amcabey dergisinde yayımlandı. O günden vefat ettiği güne kadar kendini karikature adayan Tüblek, Hafta, Yavrutürk, Yeni Mecmua Karikatür, Şaka, Amcabey, Akbaba, Dolmuş, Çarşaf dergileriyle Son Posta, Dünya, Akşam, Yeni Gazete, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başarı ödülüne layik görülen Tüblek, İtalya,Tolentino, Bordighea, Kanada ve Yugoslavya’nın Üsküp kentinden de birçok ödül aldı. Beygirname ve Paşaname adlı iki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek, 6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat ettiğinde Dünya Gazetesi’nde çizmekteydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler