"Nüleer silahların azaltılması önerisi bize ulaşmadı"

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, nükleer silahların azaltılmasıyla ilgili ABD'den resmi bir önerinin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 10:23
Abone Ol google-news

Rus İtar-Tass ajansı, Makarov'un Abu Dabi'deki 9'uncu Uluslararası Savunma Fuarı'nda (İDEX) yaptığı konuşmada, ''Öncelikle bu konuda ABD tarafından yapılmış resmi bir açıklama henüz yok. Bu konuda sadece ABD'nin öneride bulunacağını belirten haberler var. Sanırım birileri tepkileri ölçmek için bu tip bir bilgiyi vermiş'' dedi.

Makarov, bu konuyu resmi olarak göz önünde bulundurmadıklarını ifade ederek, ''Bu konu hakkında öneriler bize ulaştıktan sonra görüşümüzü dile getiririz. Ancak şimdilik herhangi bir şey söyleyebilmek için kesinlikle çok erken'' diye konuştu.

Rus General, Kuzey Kutbu'nun da silahlandırılması halinde Rusya'nın buna karşılık vereceği uyarısında bulunarak, ''Rus milletvekili ve Kuzey Kutbu araştırmalarıyla bilinen Arthur Çilingorov'un Kuzey Kutbu ile ilgili çalışmalarını, burayı çok yakından izlediğini biliyorsunuz. Biz de kendisiyle çok yakın temas halindeyiz'' ifadesini kullandı.

Makarov, Rusya'nın bu bölgedeki askeri faaliyetlerin seviyesini izleyeceğini ve buna göre hareket edeceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler