Nurcan, yeni rekorlar peşinde

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan, hedefinin Fransa'da 5-13 Kasım arasında yapılacak olan Dünya Halter Şampiyonası'nda, yeni bir rekor kırmak olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.09.2011 - 08:33
Abone Ol google-news

Taylan, gözlerden uzak, sessiz sedasız dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Mütevazı çalışma ortamını özel olarak açan Taylan, günde 8 saat çalışarak şampiyonaya hazırlandığını belirterek, podyumda herkesin kendisi için dua etmesini istedi.
Şampiyonaya kısa bir süre kaldığını ve performansının çok iyi olduğunu bildiren Taylan, ''Yeni bir dünya rekoru kıracak durumdayım. İnşallah bir sakatlık olmazsa ülkemi en iyi şekilde temsil edip altın madalyaya ulaşmak istiyorum. Asıl hedefim 2012 Londra Olimpiyatları, orada da zirvenin en üst basamağında olmak'' dedi.

Hayatının çok büyük bir bölümünün spor salonlarında geçtiğini ve çok büyük fedekarlıklar yaptığını dile getiren rekortmen halterci, şöyle devam etti:

''Bu kadar ağrı ve ızdırabın içinde podyuma çıktığımız zaman da gücümün zirvesine ulaşmak istiyorum. Şampiyonayı dünya rekoru kırarak bitirebilirsem ayrı bir şekilde taçlandırmış olurum. Hocam son dünya şampiyonasına ve Avrupa şampiyonasına da beni hazırladı. 2008 yılında ben halteri bırakmak istememe rağmen tekrar beni hazırladı ve çok güzel başarılara imza attık. Bana çok büyük emeği var. Federasyonumuz bütün imkanları sağlıyor. Kendimi nerede psikolojik olarak motive edebilirsem orada bana çalışma ortamı hazırlıyorlar. Podyumda herkesten dua bekliyorum ve bu duaların zafer olmasını diliyorum. İbadet eder gibi çalışıyoruz.''

Nurcan Taylan'ın antrenörü Mehmet Üstündağ da Avrupa şampiyonasının hemen ardından dünya şampiyonasına yönelik çalışmalara başladıklarına dikkati çekerek, ''Kamp çalışmamızı kendimiz isteyerek, federasyonumuzun da desteği ile Battalgazi Endüstri Meslek Lisesi'nde sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Nurcan'ın ufak tefek rahatsızlıkları olmasına rağmen oldukça verimli bir kamp dönemi geçirdikleri belirten Üstündağ, ''Fransa'da, Nurcan'ın belli başlı rakipleri Çinli ve Rus sporcular. Nurcan bir ekol olduğu için devamlı başarmak zorunda, başarı da çalışmakla oluyor. Şampiyonada kendisinden rekor bekliyoruz, çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Tek korkumuz kas yırtılması ve lif kopması gibi rahatsızlıklarla karşılaşmak'' ifadesini kullandı.

"Puanı kaçırmamalıyız"

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, dünya şampiyonasındaki esas hedeflerinin olimpiyat vizesi alan sporcu sayısını artırmak olduğunu ifade etti.
Akkuş, bu şampiyonanın Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
''Şu an bayanlarda 4 olan vize sayımızı maksimum seviyeye çıkarıp en yüksek sayıda sporcuyla olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Erkeklerde de 5 vizemiz var ve bunu 6'ya çıkarmak istiyoruz. Bunun için garanti puan almak istiyoruz. Belki bazı madalyaları kaçırabiliriz ama puanları kaçırmamamız lazım. Onun için de garanti kaldırışları yapmamız gerekiyor.''

Nurcan Taylan

Türkiye'ye olimpiyat şampiyonluğu kazandıran ilk kadın sporcu olan Nurcan Taylan, 11 yaşında iken antrenör Mehmet Üstündağ tarafından keşfedildi. Halterde 6 Avrupa ve 2 dünya rekoru kırdı. 2004 yılında Atina'daki olimpiyatlarda 48 kiloda dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan ilk Türk bayan sporcusu oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler