O vakıflar Emine Erdoğan’ın da adını kullanmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ailelerin duygularını istismar ederek okulları ticarethaneye dönüştüren vakıflara karşı duramıyor.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 02:00
O vakıflar Emine Erdoğan’ın da adını kullanmış
Abone Ol google-news

Bakanlığa iletilen şikâyetlerin ardından bazı etkinliklerin iptal edildiği açıklansa da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da adını kullandığı belirtilen vakıfların okullarda çalışmalarına devam ettiği ortaya çıktı. Makam ziyaretlerinde vakıf yöneticilerinin Emine Erdoğan’la sürekli görüşüldüğü belirtilerek üstü kapalı mesajlar verildi. 

DUYGUSAL İSTİSMAR

MEB, bakanlığa iletilen şikâyetlerin ardından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik Türkiye Disleksi Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’nın “Hepimiz Birer Mucizeyiz” başlıklı projesini inceleme altına aldı. Çocuklara yönelik bu alanda çalışma yürüten bir vakfa, “özgül öğrenme güçlüğü”, “okuma-yazma-anlama, öğrenme becerileri ve okula güven duyma” konularında okullarda seminer ve konferans düzenleme izni veren MEB, incelemelerin ardından 2019 başında etkinliklerin ticari faaliyete dönüştürüldüğü, ailelerin duygularının istismar edildiği sonucuna ulaştı. Ardından da etkinliklerin iptali kararı verildi. 

MEB’in 2014’ten itibaren devam eden etkinlikleri sonlandırmasına neden olan şikâyetlerde ise ciddi iddialar yer aldı. Bakanlığın illere de gönderdiği Türkiye Disleksili Çocuklar Vakfı’nın suç duyurusunda, MEB logosu kullanılan etkinliklerde, aile ve çocuk sömürüsünün organize bir hal aldığı vurgulandı. Bakanlığa iletilen ihbarlara yıllarca cevapsız kalındığı belirtildi. Savcılıklara yapılan şikâyetlerin de “doğrudan zarar görülmediği” gerekçesi ile takipsizlikle sonuçlandığı aktarıldı. Şikâyette, “Devlet okulları ve kolejlerde disleksili aileleri tam bir pazar olarak kullanılmaktadır” denilerek vakfın faaliyetleri aktarıldı. Belgede, vakfın hiçbir ücret talep etmeden etkinlik düzenleyeceklerini belirttikleri, öğretmenlerden aileleri kendilerine yönlendirmelerini talep ettikleri, ücretsiz test vaadinde bulundukları ve farklı firmalar üzerinden kendi ürettikleri iddia edilen programları ailelere pazarladıkları vurgulandı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler