Ödüllü çeviri yarışması

British Council Türkiye, Londra Kitap Fuarı Kültür Programı etkinlikleri kapsamında düzyazı ve şiir kategorisinde çeviri yarışması düzenliyor. Başvuru için son tarih 28 Eylül 2012.

Yayınlanma: 22.06.2012 - 14:31
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı 2013'te Odak Ülke seçilmesini desteklemek amacıyla British Council Türkiye tarafından düzenlenen Londra Kitap Fuarı Kültür Programı etkinliklerden biri olan çeviri yarışması, en iyi düzyazı ve şiir çevirisi olmak üzere iki kategoride düzenleniyor.

Her kategori için bir kisiye ödül verilecek olan yarışmaya İnci Aral, Fatih Erdoğan veya Can Dündar'ın British Council Türkiye web sitesinde belirtilmis yazılarından biri; ya da Haydar Ergülen veya Küçük İskender'in yine kurumun web sitesinde belirtilmis şiirlerinden biri çevrilerek basvurulabilecek.

Kategorilerde birinci gelecek iki kisiye, British Centre for Literary Translation tarafından özel olarak tasarlanan çeviri eğitimi verilecek.

Basvurular, Ekim ayı bounca Maureen Freely (yazar ve çevirmen), Daniel Hahn (British Centre for Literary Translation, Program Direktörü), Mevlüt Ceylan (Yunus Emre Enstitüsü, Londra), Susanna Nicklin (British Council, Edebiyat Bölümü Direktörü), İlknur Özdemir (yayıncı, çevirmen, Kırmızı Kedi Yayınları) ve Tarık Günersel'den (PEN Baskanı, Türkiye) olusan uzman bir jüri heyeti tarafından değerlendirecek ve kazananlar Kasım ayında düzenlenecek bir resepsiyonla açıklanacak.

18-40 yas arası herkese açık olan yarışmaya son basvuru tarihi 28 Eylül 2012.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler