Öğrenciler SBS'de ter döktü

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 15 bin aday Seviye Belirleme Sınavı'na girdi.

Yayınlanma: 05.06.2010 - 07:56
Abone Ol google-news

SBS, tüm il merkezleri ile yurtdışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'de gerçekleştirildi.

SBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başladı ve 2 saat sürdü. Öğrencilere sınavda 100 soru yöneltildi.

Sınavın soru ve cevapları, ''http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sbs8.html'' adresli linkten yayımlanacak.

Sınav sonuçları 8 Temmuz 2010'da açıklanacak. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin tercihleri 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 29 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' internet adreslerinde ilan edilecek.
Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiğinden kayıt sırasında ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda, internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylı ve mühürlü imza karşılığı öğrenciye verecek.


7. sınıflar yarın sınava girecek

İlköğretim 7. sınıfların sınavı da yarın saat 10.00'da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak. Yaklaşık 1 milyon 68 bin adayın katılacağı sınav 100 dakika sürecek.
İlköğretim 6. sınıflar da 12 Haziran Cumartesi günü SBS'ye katılacak.

İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010'da açıklanacak.

 

Hastanede SBS'ye girdi

Muş'ta okulun penceresinden düşmesi sonucu beli kırılan bir öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hastanede girdi.

Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi Tuğçe Kahraman, 3 gün önce, okulun penceresinden düştü. Beli kırılan ve Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kahraman, doktorların ''yerinden kalkamaz'' raporu vermesi üzerine, SBS'ye hastanede girebilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

İl Eğitim Müdürlüğü'nün bu durumu Milli Eğitim Bakanlığına bildirmesinin ardından, Kahraman'ın SBS'ye hastanede girmesi kararlaştırıldı.

Bunun üzerine, Kahraman, salon başkanı, 1 gözetmen ve 1 de milli Eğitim Bakanlığı görevlisinin hazır bulunduğu hastanede, SBS'ye girdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Karakış, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Varto YİBO'da beli kırılan Kahraman'ın hastanede yerinden rahatsız edilmeden, salon başkanı, gözetmen ve okul müdürü kontrolünde sınava girmesinin sağlandığını söyledi.

Doktor raporuna göre, Kahraman'ın yerinden hareket ettirilmemesi gerektiğini ifade eden Karakış, ''Biz de o doğrultuda tedbirlerimizi aldık. Çocuğumuz rahat bir şekilde sınavını girdi. Çocuğumuza başarılar diliyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler