Öğretmenler bugün ilk derslere girmeyecek...

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerinin önünde, “Gören dilenci zanneder, ne biçim öğretmensin” diye azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz’ün bu olayı protesto için düzenlenen mitingde hayatını kaybetmesi meslektaşlarını harekete geçirdi.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 09:22
Abone Ol google-news
Öğretmenler bugün Türkiye’nin birçok yerinde ilk derslere girmeyecek, “Mesleğimiz onurumuzdur. Onuruma dokunma” yazılı yaka kartları takacak ve İçişleri Bakanlığı’ndan Vali Cebiroğlu’nun görevden alınmasını isteyecek. Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ölümünün ardından seslerini çeşitli eylemlerle duyurmaya hazırlanan eğitim sendikalarının tepkileri ise şöyle:

MEVKİYİ İŞGAL EDİYOR

İsmail Koncuk (Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı): Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında ilk derslere girmiyoruz. Öğretmen odalarında oturarak Yalova Valisi’ni ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran herkesi protesto edeceğiz. Vali olmak, insanların gözü önünde bir memura hakaret etme hakkı verir mi? Bir suçu varsa soruşturma açarsınız. Öğretmenlik, Peygamberlik mesleğidir. Bir vali öğretmene nasıl hitap edeceğini bilmiyorsa, bulunduğu mevkiyi işgal ediyor demektir. Yalova Valisi Cebiroğlu’nun derhal görevden alınması gerekiyor.

<video:244063>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler