Okkan ve arkadaşları karanfillerle anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 görev arkadaşı, katledilişlerinin 11. yıl dönümünde karanfillerle anıldı.

Yayınlanma: 24.01.2012 - 14:56
Abone Ol google-news

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğ’nün düzenlediği anma etkinliğinde, olay yerine gelenler Gaffar Okkan ve arkadaşlarının posterlerini taşıyıp, şehit düştükleri yere karanfil bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene katılan Diyarbakır Emniyet Müdür Vekili İlhan Kara, “Gaffar Okkan müdürümüz, polise olan güven duygusunun artırılmasına yönelik bir takım projeler hayata geçirmiştir. Ondan nice zaman sonra 2006 yılında Toplum Destekli Polislik Bürosu, 2009 yılında da şube müdürlüğü olarak bu hizmetler temsil edilmeye başlanmıştır. Kimsenin göremediğini, kimsenin o dönemde yaşayamadığı bir takım güzellikleri sayın müdürümüz vatandaşla iç içe olma adına birlikte gerçekleştirilmiştir. Kendilerini ve beraberinde şehit olan 5 vatan evladını rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. Yurtsav Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç ise şehitleri unutmayacaklarını vurgulayarak “Bundan 11 yıl önce 24 Ocak 2001 tarihinde vatan, bayrak, toprak ve Türk milleti için canlarını feda eden Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 arkadaşını rahmetle anıyoruz. Bizler var oldukça sizleri unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu. Ardından anmaya katılan polisler ve yurttaşlar, ellerine aldıkları karanfilleri şehitlerin fotoğraflarının yanına bıraktı. Anma töreni dualarla son buldu. Polisevi’nde ise Okkan için in sinevizyon gösterimi yapıldı.
 

Mezarı başında anma

Okkan, ölümünün 11. yılında Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da anıldı. Anma törenine Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Selin Okkan, oğlu Fikri Can Okkan, kardeşi Sebahat Arslan, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Okkan’ın mesai arkadaşları ve çok sayıda seveni katldı. Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Okulu öğrencileri de Okkan ailesini yalnız bırakmadı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Ali Gaffar Okkan’ın bir duruşu vardı. Bu duruşu eğmeye çalışanlar her zaman Gaffar Okkanları karşılarında bulacaklardır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Diyarbakır'dan gelen öğrenciler adına Okkan’ın eşine ebru ile çizilmiş bir tablo ve fotoğraf hediye etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler