''Okul Süt Projesi''

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, ''hayata geçirilen Okul Sütü Projesiyle birçok çocuğa süt içme alışkanlığı kazandırılacak'' dedi.

Yayınlanma: 21.05.2010 - 09:01
Abone Ol google-news

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'de 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün ''Okul Süt Projesiyle'' kutlandığını söyledi.

Dünya Süt Günü'nün Türkiye'de kutlanmasının amacının bedenen ve zihnen sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Çallı, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırma, süt ve süt ürünleri tüketimini artırmanın ana hedefleri arasında bulunduğunu söyledi. Özellikle çocukların süt içmesinin çok önemli olduğunu, okulların süt içme alışkanlığının kazanılacağı önemli merkezler olduğunu belirten Çallı, dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ''Okul Sütü'' programının geleceğin yatırımı olduğunu kaydetti.
Çallı, Konseyin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan ''Okul Sütü Projesi''ni hayata geçirilmesiyle ekonomik nedenlerle süt içmekten mahrum olan birçok çocuğa ulaşıldığını bildirdi. Portekiz, Romanya, Mısır, Çin, İran, Tayland, Guetemala ve Vietnam gibi ülkelerin, okul sütü programlarıyla özellikle çocukların süt tüketimini ciddi seviyede artırdığını belirten

Çallı şunları kaydetti:

''Bu amaçla Ulusal Süt Konseyi, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Okul Sütü Projesi'ni hayata geçirmiştir. Değerli süt sanayicilerimizin gönüllü olarak destek verdikleri Okul Sütü Projesi, 8 Şubat 2010 tarihinde başladı. İlk adımda İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır pilot il olarak seçildi. Bu illerdeki toplam 3 bin 656 öğrenciye her okul günü 200 mililitrelik (ml) kutularda süt dağıtımı yapıldı. Dağıtım devam etmektedir. Bu proje ile çocukluktan itibaren süt tüketimi alışkanlığı kazanmış bir toplum oluşturularak, daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olunacaktır.''

 

Yıllık kişi başı süt tüketimi düşük

Projeyle birçok çocuğa süt içme alışkanlığı kazandırılacağını belirten Çallı, ''Okul Sütü Projesi''yle ilkokul çağındaki çocuklara dengeli beslenme ve sağlık açısından son derece önemli olan sütün sevdirilerek daha sağlıklı bir tüketim alışkanlığının kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
 

Birçok Avrupa ülkesinde kişi başı yıllık süt tüketiminin 100 litrenin üzerindeyken, Türkiye'de bunun 26 litre civarında olduğuna dikkati çeken Çallı, büyüme, gelişme, bilgi ve beceri kazanma açısından temel olan ilkokul yıllarında bu kadar önemli ve sosyal içerikli bir programın uygulanmasının Türkiye için de bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler