"Okuldan uzaklaştırılmaları yasaya uygun"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TEKEL işçileri için okulda "destek etkinliği" düzenleyen öğrencilerin, "Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği" hükümleri gereğince, okuldan uzaklaştırıldığını belirtti.

Yayınlanma: 21.05.2010 - 08:37
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın İstanbul Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TEKEL işçileri için okulda "destek etkinliği" düzenledikleri belirtilen ve bu nedenle Disiplin Kurulu'na verilen 24 lise öğrencisinin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılmasına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Kararın yasalara uygun olduğu vurgulanan cevapta, Çubukçu şunları söyledi:

"Ortaöğretim öğrencileri, cezayı gerektiren davranışlar içerisinde bulunmaları hâlinde, durumları Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'nin 41'inci maddesine göre öncelikle rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görüşülmektedir. Danışma servislerinde düzenlenen rapor, okul müdürü kanalıyla okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna sevk ettirilmekte ve kurul tarafından karara bağlanmaktadır.

Ayrıca, verilen cezalara karşı, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesine göre cezanın tebliğinden itibaren 7 iş günü içerisinde veli veya 18 yaşını dolduran öğrenciler, bir üst kurula, okul müdürlüğü aracılığı ile itiraz edebilmektedirler. İstanbul Valiliğinden alınan konuya ilişkin bilgiden; Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri gereği söz konusu disiplin işlemlerinin yapıldığı; verilen cezalara itiraz eden öğrenci velilerinin itirazı üzerine yapılan ilk incelemede dosyalarda eksiklik bulunduğunun tespit edildiği ve dosyaların Okul Öğrenci Disiplin Kurulan tamamlanmak üzere geri gönderildiği anlaşılmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler