Okulu Bağcılar kaptı

Sarıyer’de yapılması planlanan kız meslek lisesinin Bağcılar’a yapılmasına karar verildi.

Yayınlanma: 12.03.2015 - 17:24
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önceki günkü meclis toplantısına görüşülen bir rapor Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan skandalı tesadüfen ortaya çıkardı. Okul yapımıyla ilgili gündeme gelen raporda Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yatırım programında yer alan Sarıyer ilçesine Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Bağcılar’da yapılacağı belirtildi. Raporun görüşmeleri sırasında Meclis Başkanı Ahmet Selamet de CHP’li Sarıyer Belediyesi meclis üyesi Gökan Zeybek’e “Bakanlık size bir okul borçlu” diye takıldı.

İBB Mart ayı meclis gündeminde Bağcılar Bağlar Mahallesi Çilek Sokak’a yapılması planlanan okul projesinin çekme mesafeleriyle ilgili bir rapor görüşüldü. Raporun en dikkat çekici bölümü Bağcılar Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüş yazısı kısmında yer aldı.  Müdürlükten gelen yazıda “2014 yılı yatırım programında yer alan Sarıyer İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi yapım işi Bağlar Mahallesi 3162 ada, 1, 4, 5, 8, 9, 11, 2232 parsel sayılı taşınmazlar üzerine yapılması planlandığından dolayı, projenin okul alanına yerleştirilebilmesi için arsanın Çilek sokak tarafından 3 metreye diğer taraflardan ise 5 metreye düşürülmesi hususunda gereği istenmektedir” denildi. CHP’li meclis üyesi söz alarak Gökan Zeybek “Sarıyer’e yapılması gereken okul Bağcılar’a yapılmaz. Bunun gerekçesi nedir” diye sordu.
“Bakanlık size bir okul borçlu”

Zeybek’in soruna yanıt vermek için söz alan AKP’li meclis üyesi Timur Soysal da “Milli Eğitim Bakanlığı ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görüş sorduk. Bu görüşten anladığımız şu, Sarıyer’de kız teknik lisesi planlanıyormuş. Sarıyer Belediyesi herhalde yer tahsis edemedi. Bağcılar da yapılmasına karar verildi” diye konuştu. Meclis toplantı salonunda gülüşmelerin yükselmesi üzerine meclis başkanı Ahmet Selamet de “Bakanlık size bir okul borçlu Gökan bey” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Rapor CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler