Önder Sav'dan Baykal'a ağır yanıt

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP eski Genel Başkanı Baykal'a ağır yanıt verdi: Grubumuzla, parti örgütümüzle uyumlu bir şekilde çalışarak seçime hazırlanıyoruz. Başka bir şeyle uğraşmıyoruz. Kurultay fantazileriyle uğraşacak vaktimiz yok. Yapılan çağrıyı kişisel hırs olarak görüyorum.

Yayınlanma: 17.09.2010 - 11:33
Abone Ol google-news

Tüzük kurultayının yapılmasını isteyen ve "İki anahtarla açılan kasa olmaz" diyen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Son açıklamaları kişisel hırs olarak görüyorum. Kurultay fantezileriyle de meşgul olacak değiliz. Bugünlerde 100 tane falan anahtar var galiba, anahtarların kimde olduğunu bilmiyorum. Koleksiyon meraklılarına sorun" diye yanıt verdi.
 

"Kişisel hırs"

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Deniz Baykal'a, NTV'nin canlı yayınında yanıt vererek, şöyle dedi:
"Son açıklamaları kişisel hırs olarak görüyorum, bunun dışında CHP yöneticileri olarak bir makinenin ahenkli dişlileri gibi çalışarak geleceği süratle hazırlamakla meşgulüz. Bunun dışında da hiçbir şeyle meşgul değiliz, kurultay fantezileriyle de meşgul olacak değiliz.
Bunun ötesinde herhangi bir kişiye söyleyecek sözüm yoktur, hele hele CHP'de geride bıraktığımız 10 yılla ilgili değerlendirme yapmak bana yakışmaz. Herhangi bir kişiyle ilgili değerlendirme yapmayı ben kişiliğime uygun bulmuyorum."

 

"Tüzük değişikliğine ben engel değilim"

"Tüzük değişikliğine karşı çıktığınız söyleniyor?" sorusuna da Sav, "Ne zamandan beri ben gösterildim, 21 Aralık 2008'de tüzük değişti, o zamandan 22 Mayıs Kurultayına kadar o değişen tüzük hükümleri uygulanmadı, şimdi de uygulanmıyor, değişen bir şey yok" diye konmuştu.
 

"Anahtar meraklısı değilim"

Baykal'ın anahtar sözüne de Sav, "Bugünlerde 100 tane falan anahtar var galiba, anahtarların kimde olduğunu bilmiyorum. Anahtar meraklılarına, koleksiyon meraklılarına sorun, bana sormayın" dedi.

"Baykal'ın kuşkusu olmasın"

Baykal'ın, "Yeni yıldızlar çıkabilir" sözüne ise Sav, "Sayın Baykal'ın yıldız tabirinden neyi kastettiğini anlamadım. CHP'de görev verildiği zaman her arkadaşımız Sayın Baykal'ın kastettiği şekilde yıldızlaşabilir. O bakımdan Sayın Baykal'ın da kimsenin de kuşkusu olmasın" diye karşılık verdi.
 

Komitacı sözüne yanıt

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, "Komitacı" sözüne de Sav, "Bunu ciddi bir milletvekilinin ağzına yakıştıramadım, Atilla Kart'ı da muhatap almak istemem" dedi. Atilla Kart'a yönelik parti içinde bir değerlendirme yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya da Sav, "Kullandığı sözü ve yerin anlamına bağlı bir iştir, henüz onu değerlendirmedik" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler