Önemli olan kişilik hakkı değil marka değeri

8 yaşındaki Suriyeli sığınmacı bir erkek çocuğunun, 21 Ocak Çarşamba günü, Şirinevler’deki bir fast food zincirinde dayak yemesine tepkiler büyüyor.

Yayınlanma: 23.01.2015 - 16:57
Abone Ol google-news

Mağdur durumdaki çocuğun bir müşterinin artan patateslerini alıp yemesi nedeniyle şiddete maruz kalmasının ardından restoranın bağlı bulunduğu TAB Gıda, “müdürün işine son verdiğini” duyurdu.

Gazetemiz, dün konuyla ilgili paylaştığı haberde ise “Peki, söz konusu çocuğun zedelenen kişilik hakları ne olacak” diye sordu. Yaşananların detayını öğrenmek için, hem Şirinevler Meydanı’nda bulunan diğer sığınmacı çocuklar, hem de fast food zinciri restoranı sahibi ve vardiya müdürüyle görüştük.

 ‘Daha önce de oldu’

Sığınmacı çocuklar, arkadaşlarının dayak yediği yönündeki iddiaları, “önce boğazı sıkıldı, ardından da tokat atıldı” sözleriyle teyit ettiler. Mağdur çocuklar, olayın sadece o restorana özgü bir davranış olmadığından ve sık sık buna benzer şiddet olayları yaşandığından da söz ettiler.

Restoran içerisinde görüşme yaptığımız vardiya müdürü, “Olay nasıl gerçekleşti, olayın tanıkları kim, sonrasında neler yaşandı, kamera kayıtları nerede?” gibi sorularımızı cevapsız bırakırken şu ifadeleri kullandı: “Olay doğrudur, o sırada burada değildim. ‘Diğer personel buradaydı ya da değildi, kamera kayıtları var ya da yok’diye bir açıklama yapamam.”

 ‘Tasvip etmiyoruz ama...’

TAB Gıda’ya bağlı restoran zincirinin Şirinevler Şubesi sahibi Onur Gözen ise “Aileden ve çocuktan özür diledik. Buraya bir çocuk geldiğinde karnını doyuracaksınız, insanlara sert davranmayın, bu ülkenin gerçeği maalesef bu. Tasvip edilecek bir durum değil” derken, kamera kayıtlarını istememiz karşısında şunları söyledi: “Bağlı olduğumuz TAB Gıda, marka değerinin daha fazla zedelenmemesi nedeniyle hiçbir şekilde bilgi paylaşımına izin vermiyor. Bayiliğimizin iptal edilmesini istemeyiz. Dayak olayını doğruluyoruz. Ancak bu kadar bilgi vermemiz bile fazla.”

Şikâyet yoksa suç da yok

Yaşanan şiddetin ardından olay Kocasinan Polis Merkezi’ne intikal etti. Karakolda yaptığımız görüşmede ise tarafımıza şu bilgiler verildi: “Suriyelilerin sınır dışı edilmekten yana korkuları var. Şikâyetçi olmamaları doğal. Anne bulundu, karakola getirildi. Fakat o da şikâyetçi olmadı. Bu yüzden herhangi bir işlem yapmadık ve zabıt tutmadık.”

Burger King şubesini bastılar: Yaşasın halkın adaleti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler