Ortak hayalimiz güçlü Kuşadası

Başkanlar yazıyor: Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Ege için yazdı...

Yayınlanma: 18.07.2019 - 23:28
Abone Ol google-news

Ülkemizde turizmin başladığı kenttir Kuşadası. 40 km uzunluğu ile dünya literatürine giren Karaova sahili; koyları, kanyonları, doğal yaşam alanları ile eşsiz güzellikteki Dilek Yarımadası Milli Parkı; kervansarayı, kalesi, tarihi sokakları ile geçmişin izleri; dünyaya açılan kapısı kruvaziyer limanı; kendine özgü ürünleri ile organik tarımı ve yer altı ve üstü zenginlikleri ile ülkemizin Akdeniz’deki paralayan yıldızıdır Kuşadası...

Yola çıktığım ilk günden beri, ortak bir kent hayalimiz var. Sizlere verdiğim sözler doğrultusunda, görevi devraldığımızın hemen ertesinde şehrimizin daha verimli bir turizm sezonu geçirmesine yönelik faaliyetlerimize başladık. Belediyemizin ekonomik durumunu göz önüne alarak birtakım kemer sıkma politikalarını uygulamaya aldık, bu noktada öncelikli olarak, fazladan kullanılan tüm araçları kademeye alarak yakıt tüketiminde ciddi bir tasarruf sağladık. Gelirlerimizin planlı kullanılması ile bir süredir belediye personelimizin yaşadığı maaş ödemelerindeki sıkıntıları ortadan kaldırarak çalışanlarımızın mağduriyetini giderdik.

Ülkemizde turizmin başladığı kentimize yakışır bir görüntüye kavuşması için, kaldırım ve yollarda, park ve yeşil alanlarda onarım, bakım ve temizlik işleriyle incelikle ilgilenerek şehrimizin çehresini güzelleştirdik. Söz verdiğim gibi sıfır işgaliye uygulamasını hayata geçirerek, başta kale içi olmak üzere şehrimize yakışır, daha düzenli bir görünüme kavuştuk. Sizlerin de yakından bildiği, kentimizde var olan seyyar satış sorununu birtakım önlemlerle çözümlemeye başladık. Belediyemizce belirlenen seyyar satış noktalarında tek tip tezgâh uygulaması ile seyyar satış alanlarını kontrol altına aldık ve kent estetiğini ön planda tutarak satış alanlarında görsel uyum sağladık.

Her ne kadar turizm yönüyle ön plana çıksa da güzide kentimiz, bugün hâlâ hak ettiği yerde olmasa da, gerek turizm, gerek tarım, gerekse sanat faaliyetleriyle de adından bahsettiren bir kent olmayı hak ediyor. Organik tarım desteklerimiz devam ederken, düzenlediğimiz şeftali ve kiraz hasadı festivalleriyle bölgesel tanıtımımıza destek vererek bu konuda markalaşma çalışmalarımıza da devam ediyoruz.

Buradan bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak isterim ki, uzun yıllardır unutulan Altın Güvercin Müzik Festivali’ni yeniden hayata geçirmek için gerekli adımları atarak eylül ayında sizlerle yeniden buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyorum.

Ben, adaylığımdan beri sizlerle iç içe, omuz omuza ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalışacağımı dile getirdim. Bu noktada aylık gerçekleştirdiğimiz meclis toplantılarımızı resmi sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayımlamaya başladık. Katılımcı demokrasiye duyduğum inançla, aktif olarak çalışmaya başlattığımız ve toplam 7 meclisten oluşan kent konseyimiz, sizlerin doğrudan katılımı ile ortak kent amacına hizmet eden bir oluşum haline geldi.

Bir hayvansever olarak tüm bu çalışmaları yaparken hayvan dostlarımızı unutmadık. Uzun yıllar her yaz sezonunda faaliyet gösteren fayton uygulamasını sonlandırarak atlarımızı emekliye ayırdık. Öte yandan tam donanımlı hayvan ambulansı projemiz olan “Haybulans” uygulamasını hayata geçirerek, acil yardıma ihtiyacı olan tüm sokak hayvanlarımız için hizmete açtık. Hayvan barınaklarımızda tarafımızca iyileştirilmesi gereken işleri titizlikle takip ediyoruz.

Sevgili Hemşerilerim,

Hepimizin kader birliği olan bu güzel kentte biliyorum ki her birimizin ortak bir hedefi var; ekonomisiyle, turizmiyle, spor faaliyetleriyle, sanat etkinlikleriyle ve sosyal imkânlarıyla daha güçlü, daha güzel ve daha yaşanır bir Kuşadası yaratmak. El ele vererek, hiçbir ayrımcılığa izin vermeden ve çoksesli bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizin sözünü siz kıymetli Kuşadalı hemşerilerime bir kez daha yinelemek isterim.

En derin sevgi ve saygılarımla,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler