Osman Kavala tutuklandı!

Gezi Parkı davasındaki beraat kararı sonrası gözaltına alınan Osman Kavala tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Osman Kavala tutuklandı.

Yayınlanma: 19.02.2020 - 21:09
Osman Kavala tutuklandı!
Abone Ol google-news

Gezi davasında beraat ettikten sonra 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruşturmadan gözaltına alınan Osman Kavala, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamasın ardından adliyeye sevk edildi. Kavala tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Osman Kavala tutuklandı.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Osman Kavala hakkındaki sevk yazısında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini değiştirmeye teşebbüs" suçundan soruşturma yürütülüp yakalama kararı ile aranmakta olan şüpheli Hanrey Barkey'in, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Amerika'daki onursal başkanlığını FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaptığı, Rumi Forum Vakfının organizasyon komitesinde görev yaptığı, örgüt elebaşının çalışmalarını tanıtmak için lobi faaliyeti yürüttüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin sabahında yurt dışından İstanbul'a geldiği ve doğrudan Büyükada Splendit otele yerleştiği belirtildi.

Ayrıca sevk yazısında Kavala'nın “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması istenildi. Yazıda, “suçun niteliği, mevcut delil durumu, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması” nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı ifade edildiği öğrenildi.

KAVALA'NIN İFADESİ

Osman Kavala sorgu hakimliğindeki ifadesinde “Dün 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararının tescil etmiş olduğu gibi ve daha önce AİHM kararının açıkça belirtildiği gibi, maruz kaldığım sıra dışı vahimlikte bir hak ihlalini dünkü gözaltı kararı, bu akşam gördüğünüz savcının sevk yazısı, bu hak ihlalinin devam ettirilmekte olduğunu göstermektedir. Daha önceki ifademde belirtmiş olduğum gibi 15 Temmuz darbe girişimine destek olmak ile ilgili tüm iddialar asılsızdır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dün görülen davada, 28 ay tutuklu kaldıktan sonra dokuz sanıkla birlikte beraat etmişti. Kavala, dün akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliyesi edilmesi beklenirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltı kararı vermişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler