Osmanlı Sultanları'nın Hazineleri Kremlin Sarayı'nda

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü, "İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri" sergisinin 26 Mayıs'ta Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda açılacağını bildirdi. Sergi, 15 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 13:47
Abone Ol google-news

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Moskova Kremlin Sarayı Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi ortaklığı ile başlatılan sergi dizisinin sürdüğü belirtildi. İlk olarak 12 Mart'ta Topkapı Sarayı'nda açılan "Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri" sergisinin ardından, 26 Mayıs'ta Moskova'da "İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri" sergisinin Kremlin Sarayı'nda açılacağı duyuruldu.

Moskova Kremlin Sarayı'ndaki sergide, Osmanlı-Rus ilişkilerinin 16. ve 17. Yüzyıl dönemine ait eserlerin görülebileceği, aynı zamanda Osmanlı sultanlarının saltanat sembolleri, şahsi eşyaları, tören kaftanları, elbise koleksiyonları, soyağacı ve saray yaşamı ile ilgili 106 adet eserin yer alacağı belirtildi. Sergide, Topkapı Sarayı Müzesi Hazine Bölümü'ne ait, altın, yakut, zümrüt gibi değerli taşlarla kaplı yazı kutusu, matara gibi objelerin sergileneceği belirtilen açıklamada, Padişah Elbiseleri Koleksiyonu'nda ise Sultanlara ait tören kaftanlarının yanı sıra Sultan II. Bayezid'in bir portresinin de bulunduğu belirtildi. Dünyanın iki önemli sarayı olan Topkapı ve Kremlin'e ait koleksiyonların ilk kez karşılıklı olarak ziyaretçilere açılan sergilerin, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel ilişkilerin geçmişteki niteliğini ortaya koyduğu vurgulanan açıklamada, ileriye dönük ikili ilişkilerin geliştirilmesi için de büyük anlam taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, ilk olarak Topkapı Sarayı'nda açılan "Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Saray'ında" isimli ilk serginin 7 Haziran, Kremlin Sarayı'nda açılacak "İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri" sergisinin ise, 15 Ağustos'a kadar görülebileceği bilgisi verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler