Oyuna sahip çıkana da gaz

Polis, YSK önünde bekleyen yurttaşlara TOMA’larla saldırdı.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 11:38
Abone Ol google-news

İktidar, Gezi eylemlerinden bu yana hakkını aramak için sokağa çıkan ayrımsızherkese karşı kullandığı şiddetini,son olarak dün Ankara’da oylarını
arayanlara yöneltti. Seçimdeki şaibe tartışmalarının odağındaki Ankara’da sandık sonuçlarının doğru hesaplanmadığını ve çok sayıda kayda girmeyen ve tercihleri değşitirilen oy pusulaları olduğunu düşünen yurttaşlar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binalarının önünde eylem yaptı. YSK binasının bulunduğu Mithatpaşa Caddesi’ni 2 TOMA ile kapatan polis, Ankara’daki seçim şaibesine karşı eylem yapanlara sert müdahalede bulundu.

Ankara’da yurttaşlar 30 Mart’tan bu yana sandık direnişine geçti. Yenimahalle ve Çankaya ilçe seçim kurullarının önünde nöbete geçen Ankaralılar, Sıhhiye’deki YSK binası önünde de protesto gösterisi düzenledi.

YSK önündeki yurttaşlara TOMA'lı müdahale anı - VİDEO

Ülkücüler barış, CHP’liler bozkurt

MHP kökenli CHP adayı Mansur Yavaş’a verilen oyların peşine düşen gençlerden bazılarının bozkurt işareti yaparken “İsyan, devrim, özgürlük” sloganı attıkları bazen de barış işareti yaptıkları görülürken, “Mansur Başkan geliyor” sloganı atan bazı CHP’li gençlerin ise bozkurt işaret yapmaları dikkat çekti. ‘YSK korkma, halk burada’ Önceki akşam saatlerinden itibaren burada beklemeye başlayan halk, dün öğlen saatlerinde büyük bir kalabalık oluşturdu.

FOTOĞRAFLARLA SANDIK DİRENİŞİ

“YSK korkma, halk burada”

sloganları atan kalabalık saatler geçtikçe giderek arttı. Trafik polislerinin trafik akışını kesmesinden bir süre sonra 2 TOMA ve onlarca çevik kuvvet polisi caddenin sonunda göründü. Çevik kuvvet amiri tarafından yapılan anonsta, müdahaleye gerekçe olarak trafiğin kapatılmasını göstermesi üzerine Ankaralılar kaldırımlara çıktı ve yolu açtı. Bu durumda trafiği sadece TOMA’ların kapattığı ortaya çıktı. Ancak polis yine de kaldırımlarda bekleyen yurttaşlara ve gazetecilere tazyikli su ile müdahale etti. Dakikalar süren müdahalenin ardından halk yine YSK önünde toplanmaya ve “Melih gidecek, Mansur gelecek” sloganları atmaya başladı. Bunun üzerine CHP Ankara Milletvekili Levent Gök geldi ve polis anons aracından, gençlere “Burada ne sandık var, ne oy, ne de tutanak. Burada beklemenize gerek yok. Esas görev yeri ilçe seçim kurulları” sözleri ile seslendi. Dün sabah saatlerinden itibaren Yenimahalle ilçe sandıklarına yöneltilen şikâyetlerin yenidendeğerlendirildiği Nâzım Hikmet Kültür Merkezi önünde de kalabalıklar toplanmaya başladı. Buradaki gönüllülerle CHP’lilere, MHP’liler de katıldı. Kalabalık, dışarıdan içeriye oy çuvalı sokulmaması veya içeriden dışarıya çıkarılmaması için nöbet tutuyor. Merkezin önünde polis önlem alırken partililer, “Sizlere güvenmiyoruz” diyerek polis kordonunun önüne kendileri set oluşturdu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz merkeze geldiğinde içeriye alınmasına tepki gösteren yurttaşlar “Hırsız var” diye bağırdı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon