Öztürk: Medyaya Aleviler hâkim

Eski AA Müdürü, AKP’li Kemal Öztürk, Yeni Şafak’taki köşesinde “Hükümet karşıtı medyada radikal Alevi ağırlıklı haberci kadrosu etkin” dedi.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 05:49
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı’nın önceki gün duyurduğu 4 gazeteye terör soruşturması açıldığı haberinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Gazetelere basın suçları savcılığınca soruşturma açıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı terör soruşturması başlatıldığı iddiasını “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun, savcı Kiraz’ın şehit edildiği terör saldırısına ilişkin Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazetelerinin bugünkü yayınları nedeniyle resen soruşturma başlattığı öğrenildi” şeklinde duyurmuştu.

Kasıt mı var

Konuyla ilgili haberin çıkış kaynağı ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı. Kapıcı sık sık görüştüğü Yeni Şafak, Star ve Anadolu Ajansı muhabirlerine soruşturma numarası da dahil olmak üzere soruşturmanın detaylarını verdi. Gazetemizin avukatları ve Posta’nın avukatlarının soruşturma numarası ile terör ve örgütlü suçlar bürosu kaleminden sorgulaması sonucu bir soruşturma olmadığı ortaya çıktı.

Muhalif medyada Alevi kadro etkin

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra Yeni Şafak’ta yazmaya başlayan Kemal Öztürk, “Hükümet karşıtı medyada sol ve radikal Alevi ağırlıklı bir haberci kadrosu etkinliğini sürdürüyor. Savcı cinayetinde de bu ekibin domine ettiği medya mensupları, akla hayale gelmeyecek sözlerle terör eylemini meşrulaştırmaya çalıştı” dedi. Öztürk, “Safları Belirleme Zamanı” başlıklı yazısında “Gazeteci ya da yazarın tarafsız olduğunu söyleyerek şiddeti ve teröristi meşrulaştırmak için mesleğini, köşesini kullanması kabul edilir bir durum değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler