Parlamentoya havan saldırısı: 16 ölü

Somali'de, parlamento toplantısı yapılan binaya aşırı dinci militanların düzenlediği havan topu saldırısında ölenlerin sayısı 16'ya çıktı.

Yayınlanma: 16.05.2010 - 14:24
Abone Ol google-news

Polis sözcüsü Abdullah Hasan Barise, saldırıda ölen ve yaralananlar arasında milletvekili bulunmadığını bildirdi. Başkent Mogadişu'daki sağlık yetkilisi Ali Muse, saldırıda 16 kişinin öldüğünü, yaralanan 31 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Muse, daha önce yaptığı açıklamada, militanların Mogadişu'da kaleleri konumundaki Bakara pazarından milletvekillerinin bu yıl ilk kez toplanmaya çalıştığı parlamento binasına düzenlediği havan saldırısında, 7 sivilin öldüğünü açıklamıştı. Afrika Birliğine bağlı barış gücü askerlerinin militanların saldırısına karşılık verdiğini söyleyen Muse, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtmişti.

Emniyetten bir kaynak da havan mermilerinin parlamento binası yakınına düştüğünü kaydetmişti. Milletvekilleri, El Kaide örgütü bağlantılı olduğu söylenen El Şabab örgütünün saldırı tehditleri nedeniyle geçen yıl aralık ayından bu yana toplanamıyordu. Parlamentonun 550 milletvekilinin bir bölümü güvenlik ortamının sağlanamaması nedeniyle komşu ülkelere yerleşmişti. Militanlar son yıllarda, Devlet Başkanı Şeyh Şerif Ahmed liderliğindeki Batı destekli hükümetten yana oldukları gerekçesiyle 9 milletvekilini öldürmüştü. Hükümet de başkentin sadece küçük bir bölümünün kontrolünü elinde bulundurması nedeniyle milletvekillerinin güvenliğini sağlayamıyor. Somali'de son 19 yıldır etkin bir parlamento ve hükümet bulunmuyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler