Passolig'de kart fiyatı muamması

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de bu sezon uygulanmaya başlanan Passolig üzerindeki tartışmalar Anayasa Mahkemesi'nde. Taraftarların itiraz noktalarının en önemlileri arasında yer alan ve mecbur tutulan kart yıllık aidatı fiyatların tekrar artırıldığı gerekçesiyle yine gündemde. Passolig, kart fiyatlarında artırım olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 12:28
Abone Ol google-news

Passolig üzerindeki tartışmalar devam ediyor... Daha önce yıllık bedelinin 15 lira olacağı açıklanan Passolig için Aktif Bank, 80 lira istediği haberi sosyal medyada geniş yankı buldu. Passalig alan, mutlaka Ya AktifBank kredi kartı, ya banka kartı ya da İstanbul kart almak zorunda. Ve taraftar  alınması mecbur tutulan bu karta her yıl ücret ödeyecek.

Bir Eskişehirspor taraftarı, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta, Aktif Bank'ın Passolig için kendisinden 80 lira aidat ücreti istediği yazışmayı paylaştı.

PASSOLİG'İ BAKIN KİMİN BANKASI DAĞITIYOR

Eskişehirspor'un resmi internet sitesinde, Passolig kartı için istenilen 80 liralık ücretin 15 lira olacağı ifade ediliyordu. Kırmızı-siyahlı ekibin resmi internet sitesinde, "Kartınızı alabilmeniz için, başvuru formunu doldurup, fotoğrafınızı yükleyip, 15 TL vizeleme bedelini ödemeniz  yeterli. Sonrasında  kartınız ister adresinize kurye ile, isterseniz de stat gişemizden ya da anlaşmalı PTT şubelerinden teslim edilecektir" ifadelerine yer veriliyor.

MAYIS 2014'TE PASSOLİG: BEDEL 15 LİRA

Passolig İletişim Ajansı tarafından Mayıs ayında yapılan açıklamada, "Passolig Kart'tan alınan yıllık e-bilet kullanım bedeli 15 TL. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor için bu tutar 25 TL. Bu bedelin sadece 7,95 TL'si kartı ihraç eden kurum tarafından, o da plastik ve personalizasyon bedelini karşılamak için tahsil ediliyor. Geri kalan tüm tutar kulüplere kalıyor" denilmişti.

TARAFTARLAR TEPKİLİ: "SÖKÜLÜN PARALARI" DEMİŞ BANKA

Eskişehirsporlu taraftarın paylaştığı bu yazışma sosyal medyada kısa süre içinde yayıldı. Taraftarlar, istenilen yıllık aidata tepki gösterirken, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, "Passolig alanlara yılbaşı hediyesi! 'Sökülün paraları' demiş banka" açıklamasını yaptı.

KADİR ÇÖPDEMİR'E DE TEPKİ: HANİ ÇAY PARASINAYDI?

80 liralık yıllık aidata tepki gösteren taraftarlar, Passolig'in reklamlarında oynayan Kadir Çöpdemir'e de tepki gösterdi. Çöpdemir'in oynadığı reklamda, Passolig için "Çay parasına..." benzetmesi yapılıyordu.

PASSOLİG: MONTAJ, DAVA AÇACAĞIZ

Passolig Twitter ve Facebook hesaplarından konuyu yalanlarken, bu sahte görseli hazırlayanlara dava açacağını belirtti. Twitter ve Facebook hesaplarında kamuoyuna şu açıklama yapıldı:

Passolig Twitter ve Facebook hesaplarından konuyu yalanlarken, bu sahte görseli hazırlayanlara dava açacağını belirtti. Twitter ve Facebook hesaplarında kamuoyuna şu açıklama yapıldı:
“Passolig Kart bedeliyle ilgili olarak sosyal medya üzerinde dolaşan asılsız söylentiyi üzülerek takip etmekteyiz. Müşterilerimizden bu yanlış ve kötü niyetli söylentilere itibar etmemelerini önemle rica ederiz. Bu asılsız görseli hazırlayan kişi veya kişiler hakkında yasal işlem başlatılmıştır.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler