Patates kızartmanın püf noktaları
Patates kızartması, dünyada bilinen adı ile ‘French fries’. Hangi Avrupa ülkesine giderseniz gidin, Amerika’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar adeta her yeri kasıp kavuran, en lüks otel mönüsünden herkesin unuttuğu küçük bir restorana kadar her yerde yapılan ortak zevklerden biri.

Hürriyet'ten Refika Birgül'ün haberine göre, klasik patates kızartmasının püf noktaları,
Şekli: Dışının çıtır olması için iyice kızarttığınızda, içi kuruyup yan yüzeyler içeri doğru kıvrılıyor. Patatesin şeklinden kenarların rengi koyulaşıyor. Biraz daha az kızarttığınızda da içi nemli kalıp çıtırtısı az oluyor.
Pişme süresi ve ısısı: 1x1santimetre eninde ve patates ne boy verdiyse o uzunlukta kesin. Suya koyun, bekletin. Kızartmadan evvel peçete ile kurulayın. 180 derecede 15-20 dakika, patatesin cinsine göre renk alana kadar, kızartın. Peçeteye çıkarıp tuzlayın.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü'ne bir garip soru!
-
TRT muhabirinden 'muhaliflere suikast' çağrısı
-
'Erdoğan ve yakınları rahat olsun'
-
Bilal Erdoğan’dan net yanıt!
-
Suçun üstünü örten cüppe
-
'Büyük deprem' için zaman aralığı verdi
-
İSKİ Genel Müdürü Başa'ya gözaltı nedeni ortaya çıktı
-
Doktorlardan endişelendiren açıklama
-
Anne kurtarıldı, baba ve 2 çocuk hayatını kaybetti
-
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı