Patates kızartmanın püf noktaları
Patates kızartması, dünyada bilinen adı ile ‘French fries’. Hangi Avrupa ülkesine giderseniz gidin, Amerika’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar adeta her yeri kasıp kavuran, en lüks otel mönüsünden herkesin unuttuğu küçük bir restorana kadar her yerde yapılan ortak zevklerden biri.
Hürriyet'ten Refika Birgül'ün haberine göre, klasik patates kızartmasının püf noktaları,
Şekli: Dışının çıtır olması için iyice kızarttığınızda, içi kuruyup yan yüzeyler içeri doğru kıvrılıyor. Patatesin şeklinden kenarların rengi koyulaşıyor. Biraz daha az kızarttığınızda da içi nemli kalıp çıtırtısı az oluyor.
Pişme süresi ve ısısı: 1x1santimetre eninde ve patates ne boy verdiyse o uzunlukta kesin. Suya koyun, bekletin. Kızartmadan evvel peçete ile kurulayın. 180 derecede 15-20 dakika, patatesin cinsine göre renk alana kadar, kızartın. Peçeteye çıkarıp tuzlayın.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza