Pereira çok sinirlendi: "Şaka yapar gibi, dalga geçer gibi..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Osmanlıspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 21:39
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax ve Galatasaray ile oynadıkları mücadele düzeyi yüksek iki maçın ardından Osmanlıspor karşısında çok önemli bir üç puan aldıklarını söyledi.

Pereira, 1-0 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bekledikleri gibi zor bir karşılaşma geçtiğini belirtti.

Ajax ve Galatasaray ile mücadele düzeyi yüksek iki maç oynadıklarına işaret eden Portekizli teknik adam, "Bu iki karşılaşmada her şeyimizi sahaya koymanın bugün biraz faturasını ödedik. Takım halinde mücadele etmek zorundaydık. Bu akşam galibiyetle ayrılmamız için takımımızın, kendisini tamamen maça adaması gerekiyordu" dedi.

Pereira, Osmanlıspor'un, Galatasaray ve Trabzonspor'u yendiğine dikkati çekerek, "Rakibimiz sıradan bir takım değildi. İyi bir galibiyet aldık. Çok önemli bir 3 puandı. Çalışmaya ve yaptığımız işe inanmaya devam etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Görevden alınacağı ve yerine sarı-lacivertli takımın eski teknik direktörü Ersun Yanal'ın geleceği yönündeki spekülasyonların hatırlatılması üzerine ise Pereira, şöyle devam etti:

"Bu spekülasyonlara verecek çok fazla bir cevabım yok. Bu tür spekülasyonlara alışığım. Böyle spekülasyonları diğer çalıştığım liglerde de her zaman gördüm. Bu baskılara fazlasıyla alışığım. Taraftar sahamızdaki iki önemli maçta bize destek verdiler. Takımlarının arkasında durdular. Önemli olan benim için bu. Taraftarlarımızdan destek görmekten çok memnunum."

Pereira, işlerini yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Yaptığımız işe inancımızı kaybetmeden yolumuza devam etmeliyiz. Kesinlikle eminim ki bu şekilde çalışmaya devam edersek, sezon sonunda kutlayacağımız, mutlu olacağımız çok fazla sebebimiz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Futbolcular makine değil"

Pereira, Portekizli futbolcu Nani'nin neden Osmanlıspor maçının kadrosunda yer almadığı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Nani her maç oynayan futbolcumuzdu. Nani'nin fizik kondisyonunu iyi şekilde yönetebilmek için böyle bir karar aldık. Bugün Markovic sakatlandı, bir sonraki maç bizimle olamayacak. Futbolcular makine değil. Bir insan grubunu yönetmeye çalışıyoruz. O insan grubunun maçtan maça toparlanması gerekiyor. Nani bir sonraki maçta farklı bir fizik kondisyonuyla, farklı bir düzeyde tekrar takımla birlikte olacak. 'Nani niye yok?' diye bir basın toplantısı yapsam, bu çok garip olurdu. Tek amacımız sakatlıkları önlemek, en az düzeye indirmek."

Basın mensuplarını galibiyet golünü atan Alper Potuk'un yerine Nani ile ilgili sorular sordukları için eleştiren Pereira, "Nani kısmına takılmak yerine, onun yerine oynayan oyuncuyu konuşalım. Alper sahanın en iyisiydi. Gol attı, bize üç puanı getirdi. Ancak kimsenin Alper'le ilgili konuştuğunu görmedim" diye konuştu.

Yayıncı kuruluşa da açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, kendisine yöneltilen bir soruya kızarak, "Artık şaka yapar gibi, dalga geçer gibi sorular sormayın. Ajax karşısında baskı yapan veya Galatasaray karşısında baskı yapan bir Fenerbahçe yok muydu? Basan ve oynayan bir Fenerbahçe yok muydu? Lütfen şaka yapar gibi sorular sormayın. Sıkılmaya başladım bu sorulardan" ifadelerini kullandı. Pereira, bu açıklamaların ardından teşekkür ederek ayrıldı.

son verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler