PKK, bir gecede Şırnak'ta 5 okul yaktı!

Güneydoğu'da çocukların okula gönderilmemesi için baskı yapan PKK, dün gece sadece Şırnak'ta 5 okulu ateşe verip kullanılamaz hale getirdi.

Yayınlanma: 17.09.2014 - 08:52
Abone Ol google-news

PKK, Güneydoğu'da okullara yönelik saldırılarına devam ediyor. Üç gün önce Diyarbakır'da 8 okulu molotof bombası ile yakan, ertesi gün Muş'ta 3 okulu ateşe vererek kullanılmaz hale getiren PKK'lılar dün de Şırnak'ın Cizre ilçesindeki okulları hedef aldı.

Terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H üyeleri tarafından Nur ve Cudi mahallelerinde bulunan 5 okula eşzamanlı saldırı düzenlenip ateşe verildi. İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangınlar sonrasında okullarda büyük hasar meydana geldi.

MOLOTOFLARLA ATEŞE VERDİLER

Alınan bilgiye göre, saldırı ilçede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu ve İsmail Ebul-iz İlköğretim Okulu'na düzenlendi. Teröristler, molotof bombaları atıp egitim kurumlarını ateşe verdi. İstiklal İlköğretim Okulu'nda iki sınıf tamamen yanarken, diğer okullardaki masa ve sıralar ile kitaplar yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşların da kovalarla su taşıyarak destek verdiği görüldü.

İTFAİYENİN GEÇİŞİNİ ENGELLEDİLER

Olay yerlerine giden polis ekipleri, YDG-H üyelerine müdahale ederken, saldırganlar güvenlik güçlerine de molotof bombası ve taşlarla saldırdı. Yangını söndürmek için gelen itfaiye araçlarının geçişlerini de engelleyen YDG-H üyelerine polis tarafından biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Polis, Cizre'de diğer okulların çevresinde geniş çaplı önlem aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler