PKK IŞİD'li öldürdü

PKK’nin İstanbul’da bir IŞİD üyesini öldürdüğü öne sürüldü. IŞİD’e yakın sosyal medya hesaplarından da söz konusu kişinin fotoğrafları yayımlandı. PKK hesaplarında kişinin kimliği Mürsel Gül olarak yer aldı.

Yayınlanma: 23.07.2015 - 00:25
Abone Ol google-news

Suruç’ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından PKK’nin İstanbul’da bir IŞİD üyesini öldürdüğü öne sürüldü. IŞİD’e yakın sosyal medya hesaplarından da söz konusu kişinin fotoğrafları yayımlandı. PKK tarafından öldürüldüğü belirtilen kişinin sosyal medyadan Suruç katliamını öven paylaşımlarda bulunduğu belirtiliyor. PKK hesaplarında ise söz konusu kişinin Kobane’de IŞİD saflarında savaşırken yaralandığı ve 7 ay önce İstanbul’a geldiği, bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edildi.

IŞİD’e yakın sosyal medya hesaplarından bir üyelerinin PKK’nin gençlik yapılanması YDG-H tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Açıklamada, söz konusu kişinin önceki gece vurulduğu öne sürüldü. Öldürüldüğü belirtilen kişinin “selef ebu selef” adlı sosyal medya hesabını kullandığı açıklandı.

 

‘Saldıracaktı’

Söz konusu hesapta, IŞİD ve lideri Bağdadi ile ilgili paylaşımlar ve Suruç katliamını öven paylaşımlar yer alıyor. “YDG-H KARAYOLLARI” adlı sosyal medya hesabında yayımlanan bildiride de “Mürsel Gül adlı kişinin dün gece saat 23.00’te vurularak öldürüldüğü” belirtildi. Söz konusu açıklamada, Mursel Gül adlı kişinin Kobani’de YPG’ye karşı savaşan IŞİD içerisinde yönetici düzeyinde olduğu, yaralandığı için 7 ay önce tedavi amacıyla İstanbul ’a getirildiği ve dün gece bombalı saldırı gerçekleştirmek üzere geldiği Karayolları Mahallesi’nde yakalanarak infaz edildiği iddia edildi. IŞİD’e yakın bir sosyal medya hesabında da “Şahadet seni de buldu Mürsel abim. Allah intikam sahibidir! (Bu daha başlangıç gibi görünüyor, daha çok can yanacak” açıklaması yapıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler