'Polis çiftçiye terörist muamelesi yaptı'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, dün Meclis’e yürümek isteyen çiftçilere polisin müdahale etmesini sert sözlerle eleştirdi. Usta, “Seslerini duyurmak istediler. Fakat polis çiftçiye terörist muamelesi yaptı ve şehre sokmadı birçoğunu. Çiftçi, alın terinin karşılığını istemektedir. Çiftçi, tefecilerin zulmü altında inim inim inlememek istemektedir” dedi.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 15:35
'Polis çiftçiye terörist muamelesi yaptı'
Abone Ol google-news

Ekonomi ve Politikalar Başkanı Erhan Usta, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın “2021 yılında para ve kur” tanıtım toplantısında ‘Kura müdahale etmeyeceğiz’ açıklamasını “Rezervleri eksiye düşmüş bir ülkede Merkez Bankası Başkanı ‘Kura müdahale etmeyeceğiz’ diyor zaten edecek gücün yok zaten dövizimiz yok” sözleriyle eleştirdi.


Usta, özetle şunları söyledi:

"ZATEN DÖVİZİMİZ YOK: Merkez Bankası Başkanı’nın ifade ettiği ‘Kura müdahale etmeyeceğiz’ dedi. Türkiye 125 Milyar dolarını heba ettikten sonra Merkez Bankasının böyle bir karar alması çok geç olmuştur. Türkiye çok kırılgan hale gelmiştir. Rezervleri eksiye düşmüş bir ülkede Merkez Bankası Başkanı ‘Kura müdahale etmeyeceğiz’ diyor zaten edecek gücün yok zaten dövizimiz yok.

ÇİFÇİYE TÖRÖRİST MUAMELESİ: Tarım Kredi Kooperatiflerinin faiz ödemeleri, çiftçi bezdi. Aşırı yüksek faiz uygulanıyor. Özellikle son birkaç yılın faizleri aşırı yüksek. Yüzde 40’lara varan yıllık faiz yükü altında çiftçi ezilmektedir. Yani Tarım Kredi Kooperatifleri adeta tefecilik yapmaktadır. Dün bununla ilgili olarak bir kısım yurdun değişik yerlerinden vatandaşlar Ankara’ya gelmek istediler. Seslerini duyurmak istediler. Fakat polis çiftçiye terörist muamelesi yaptı ve şehre sokmadı birçoğunu. Çiftçi, alın terinin karşılığını istemektedir. Çiftçi, tefecilerin zulmü altında inim inim inlememek istemektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler