"PTT'de 'parfüm' vurgunu" haberine erişim engeli

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Tuncay Mollaveisoğlu'nun PTT'deki 900 milyonluk zararı ve 'parfüm' vurgununu ortaya koyan haberine erişim engeli getirdi.

Yayınlanma: 06.02.2020 - 13:25
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu, Türkiye Varlık Fonu’nun iç denetim raporlarını haberleştirmiş ve fona devredilmeden önce kârda olan şirketlerin, devir sonrası zarar etmeye başladığını rakamlarla ortaya koymuştu. 

Haberde, kasasında 650 milyon TL olan PTT'nin başında damat Berat Albayrak’ın olduğu Varlık Fonu’na aktarıldıktan sonra tam 900 milyon TL zarar ettiği ayrıca PTT şubelerinde kullanılmak üzere oda parfümlerine bir yılda 5 milyon TL harcandığı belgelenmişti. 

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, bu habere erişim engeli getirdi ve haberin www.cumhuriyet.com.tr'de yayınlanan linki kaldırıldı.  

Vurgun haberiyle ilgili olarak İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, CHP PM Üyesi Haluk Pekşen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray tepkilerini dile getirmiş ve görüşlerini www.cumhuriyet.com.tr ile paylaşmışlardı.

İSTANBUL BARO BAŞKANI DURAKOĞLU: "HUKUK TEMELİ YOK" 

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, bir kurumun iç denetim raporunun haber yapılmasına dahi tahammül gösterilmediğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: Hukuk temeli yok “Bu karar ülkemizde basın özgürlüğünün bulunduğu noktayı tespit etmek bakımından çok önemli bir kilometre taşı olacaktır. Kurumun kendi bünyesinden çıkan bir iç denetim raporu gibi ‘gerçek haber’ niteliği taşıyan bir bilginin yayımlanmasına tahammül gösterilememiş olması, halkın haber alma hakkının ihlalidir. Özgürlüğe açılan bütün pencerelerin birer birer kapatılması suretiyle nefessiz bırakılan bir toplum yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu kararın tümüyle subjektif değerlendirmeler taşıyan gerekçesi, hukuk temelindeki bir irdelemeyi olanaksız kılmaktadır.”

AYTUN ÇIRAY: "BU DURUMA 'PES' BİLE DEMEYECEĞİM"

Karara tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da “Bu haberin yasaklanması, halkın parası ve vergilerinin Varlık Fonu tarafından doğru kullanılmadığını gösteriyor. Eğer kendilerinden emin olsalardı haber alma özgürlüğünü kısıtlamak yerine daha şeffaf olurlar ve PTT’nin hesaplarını kamuoyuna ilan ederlerdi. Devlette hiçbir kâğıt kaybolmaz. Yaptıkları iş, kafalarını devekuşu gibi kuma gömmekten ibarettir” diye konuştu. CHP PM üyesi Haluk Pekşen ise haberde yolsuzlukların kamuoyu ile paylaşıldığını belirterek “Bu mahkeme kararı değildir, toplumun vicdanında ve yasalarda olan savunulabilir bir karar değildir. Sayın yargıç hangi gerekçeyle yolsuzlukların üzerine gidilmesinin engellenmesini karara bağlıyor. Bence HSK, derhal bu yargıçla ilgili hukuki işlem başlatmalıdır. Bu kabul edilebilir, savunulabilir bir karar değildir. Buna ‘pes’ bile demeyeceğim” dedi. 

HALUK PEKŞEN: "YARGIÇLA İLGİLİ HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILMALIDIR"

CHP PM üyesi Haluk Pekşen ise haberde yolsuzlukların kamuoyu ile paylaşıldığını belirterek “Bu mahkeme kararı değildir, toplumun vicdanında ve yasalarda olan savunulabilir bir karar değildir. Sayın yargıç hangi gerekçeyle yolsuzlukların üzerine gidilmesinin engellenmesini karara bağlıyor. Bence HSK, derhal bu yargıçla ilgili hukuki işlem başlatmalıdır. Bu kabul edilebilir, savunulabilir bir karar değildir. Buna ‘pes’ bile demeyeceğim” dedi.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler