Putin Şam'da Esad'la Emevi Camii'ni ziyaret etti

Rusya lideri Vladimir Putin, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi. Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la birlikte Emevi Camii'ni ve Rum Ortodoks kiliselerinden Meryemiye Katedrali'ni ziyaret etti.

Yayınlanma: 07.01.2020 - 17:04
Putin Şam'da Esad'la Emevi Camii'ni ziyaret etti
Abone Ol google-news


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Şam'ı ziyaret ederek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştüğünü duyurdu.

Sputnik’teki habere göre, Esad’ın Putin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi:

Suriye Devlet Başkanı, Rusya'nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye'deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esad ayrıca Putin'in ve tüm Rus halkının Noel'ini içtenlikle kutladı.

Putin, Esad ile yaptığı görüşme sırasında, Suriye'nin devlet kimliğinin ve toprak bütünlüğünün geri kazanılması yolunda büyük bir mesafenin kat edildiğinin güvenle söylenebileceğini belirtti. Putin ayrıca yeniden tesis edilen barışçı yaşamın belirtilerinin Şam caddelerinde açıkça görülebildiğini dile getirdi.

PUTİN EMEVİ CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Esad ile birlikte Şam'ın Emevi Camii’ni ziyaret edip tarihi anıtın simgelerini inceleyen Putin, Emevi Camii’nde bulunan Hz. Yahya'nın (Vaftizci Yahya) türbesini ziyaret edip kaydını yaptı.

ERDOĞAN VE PUTİN LİBYA’DAKİ DURUMU GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Suriye ve Libya’daki durumu görüşeceği bildirildi. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Putin'in TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılmak üzere yarın İstanbul’a çalışma ziyaretinde bulunacağı kaydedildi.

İki liderin bir araya geleceği belirtilen açıklamada, "Görüşmelerde Rus-Türk iş birliğinin daha da geliştirilmesi, Suriye ve Libya’daki durum dahil uluslararası güncel sorunların müzakere edilmesi planlanıyor." ifadesi kullanıldı.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler