Rahmi Saltuk'un en acı günü

Protest müziğin öncü sanatçılarından Rahmi Saltuk'un oğlu Baran Saltuk (21) dün sabah Şişli'de 5. kattaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 20.11.2011 - 09:50
Abone Ol google-news

Sabaha karşı oğlunu odasında sigara içerken gördüğünü söyleyen Rahmi Saltuk “Düşmüş olabileceğini düşünüyorum” dedi. Baran Saltuk, 21 Kasım Pazartesi öğle vakti Okmeydanı Cemevi'nde son yolculuğuna uğurlanacak. 21 Şubat 1990 doğumlu olan Baran Saltuk, Ziya Kalkan Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra kaptan yetiştiren İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Gemi Güverte Bölümü’nden bu yıl mezun oldu. Müziğe çok yetenekli olan, geniş arkadaş ve aile çevresince çok sevilen Baran Saltuk, ailesiyle yaşadığı evin 5. kat penceresinden polis raporlarında da belirtildiği üzere dengesini kayberek düşme sonucu yaşamını yitirdi.

Şişli Polis merkezine dün sabah  telefonla gelen ihbar üzerine Şişli 19 Mayıs Mahallesi Gazi Berkay Caddesi 6 numaradaki apartmana giden polis ekipleri, Baran Saltuk’un cesedini  cadde üzerinde yüzüstü yatar durumda buldular. Olayı saat 07.00 sıralarında eve gelen polislerden öğrenen sanatçı Rahmi Saltuk, apatmanın önüne indiğinde feci manzara ile karşılaştı.

Şişli Etfal Hastanesi morgunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mahir Kalebek’e ifade veren Rahmi Saltuk, oğlu Baran’ın sabaha karşı saat 04.00 sıralarında eve gelmesiyle uyandığını anlattı. Saltuk ifadesine şöyle devam etti:  “Anahtarını düşürmüş, ablası İlke’yi aramış. Daha sonra saat 05.00’te oğlumla koridorda karşılaştım. Bana sarılmak istedi. ‘Babacığım iyi geceler’ dedi. Ben de ‘Saat beş oğlum, bu saatte iyi geceler olur mu’ dedim. Daha sonra Baran’ın odasının kapısını açtığımda sigara içiyordu. ‘Saat 5’te bu ne oğlum’ dedim. Sonra uyumuşum. Saat 07.00 sıralarında kapı çalındığında polisler gelmişti. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Olayın araştırılmasını istiyorum. Oğlumun neden böyle bir şey yaptığını tahmin edemiyorum. Düşmüş olabileceğini düşünüyorum.”

Baran Saltuk’un cesedi üzerine yapılan ilk adli muayenede herhangi bir ateşli ya da kesici alet yarasına rastlanmadığı belirlenirken, savcının talimatı üzerine, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Baran Saltuk’un intihar mı ettiği, kaza sonucu mu aşağıya düştüğü araştırılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler