Renault'tan 3 yeni ticari model

Renault, 2010 yılında pazara Yeni Renault Master, Yeni Renault Trafic ve Yeni Renault Kangoo Express Maxi olmak üzere 3 yeni ticari model sundu.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 08:12
Abone Ol google-news

Yeni modellerin Fransa Nice'deki tanıtımında verilen bilgiye göre, 12 yıldır Batı Avrupa'da ticari araçların ''lideri'' olan Renault, 2009 yılında büyük düşüş gösteren satışlara yüzde 14,81 pazar payıyla direndi.

Profesyonel müşterileri nezdindeki dağıtım stratejisini 20 ülkede başlattığı Renault Profesyonel (Pro ) ağıyla sürdüren ve One stop shop (hepsi bir yerde) kavramını temel alan firma, profesyonel müşterinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

Daha çevre dostu ve herkes için ulaşılabilir çözümler önermeyi amaçlayan Renault'nun, Renault eco² imzasını ticari araçlara yayarak, ürünlerinin çevre boyutunu daha görünür kıldığı, artık Renault eco² imzasının binek ya da ticari, van ya da minivan bütün gamın ortak özelliği haline geldiği belirtildi.

2010 yılında liderliğini güçlendirmek amacıyla pazara üç yeni model sunan Renault'nun, Yeni Renault Master, Yeni Renault Trafic ve Yeni Renault Kangoo Express Maxi ile zenginleştirdiği ürün gamı 2 ila 22 metreküp arasında bir hacim yelpazesi sunuyor.

Yeni ticari araç yelpazesinin amiral gemisi olan Yeni Renault Master'ın öne çıkan tasarımı aracın sağlamlığını yansıtıyor. Aracın yeni 2.3 dCi motoru, 100, 125 ve 150 bg olmak üzere 3 güç seviyesinde sunuluyor. Şu anki Master;a nazaran kilometre başına 1 litrelik bir kazanım sunan Yeni Renault Master, 7,1 lt/100 km ortalama karma yakıt tüketimi ile NEDC (Nex European Driving Cycle) tüketimde birinci ayrıca, aracın bakım maliyetleri yüzde 40 oranında düşürüldü.

Aracın arkadan itişli dördüncü bir uzunluk (22 metre küpe kadar kullanılabilir yükleme hacmi), 3,5 ve 4,5 tonluk çifttekerli versiyonları ve yeni üst yapılı ürün olanakları sunan versiyonları bulunuyor.

Yeni Renault Master sadece Fransa;da, Batilly SOVAB (Société des Véhicules Automobiles de Batilly-Yüzde 100'ü Renault'a ait bir kuruluş) fabrikasında üretiliyor
Araçta sunulan, eller serbest anahtar sistemi, gece viraj alırken veya araç park ederken, aydınlatma alanını genişleten sabit viraj farları, 4 radyo programlı ses düzeni, IQ Route Carminat TomTom navigasyon sistemi gibi birçok konfor donanımı binek otomobillerden esinleniyor.

Bütün Yeni Renault Master motorları Euro5 standardına sahip.

 

Renault Trafic

Yeni Renault Trafic ile ilgili tanıtım toplantısında şu bilgiler verildi:
''Renault Trafic yüzde 13,5 pazar payıyla 2009'da Avrupa'da segmentinin üçüncüsüydü. Yeni Trafic ile Renault, hem profesyonel hem binek araç müşterilerinin beklentilerine daha da uygun bir ürün sunuyor.

Bu yeni aracı simgeleyen kilit sözcükler konfor ve ergonomi. Aracın torpido göğsü işlevsel eşya gözlerine yer açmak için yeniden tasarlandı. Araca ayrıca, binek otomobiller dünyasından esinlenen ve araç içi konforu pekiştiren yeni donanımlar eklendi. Öte yandan, 2,0lt dCi motoruyla yakıt tüketimi de hissedilir bir şekilde düşen Yeni Renault Trafic;te artık partikül filtresi de bulunuyor.

Binek versiyonlarda, Black Edition özel serisi, Yeni Trafic'e üst sınıf bir konumlama sağlıyor.

Yeni Renault Trafic, araç içinde mükemmel bir konfor sunmak amacıyla, binek araçlar dünyasından esinlenen yeni donanımlar sunuyor. Otomatik klima, navigasyon sistemi, IQ Routes Carminat TomTom, ayrı ekranı ile yeni radyo CD MP3 okuyucusu, audio streaming sistemli Bluetooth telefon bağlantı olanağı, direksiyondan kumandalı hız ayarlayıcısı-sabitleyicisi (cruise control)...''

Pazara sunulduğu 2001 yılından bu yana dünyada 1,1 milyon adedin üstüne satış gerçekleştiren Renault Trafic, Renault ve Renault Trucks Primastar adı altında Nissan ve Vivaro adı altında Opel/Vauxhall tarafından ticarileştiriliyor ve dağıtılıyor.


Reanult Kangoo Express Maxi

Renault, 1997 yılında pazara sunulan ve bütün dünyada 1,6 milyonun üzerinde satış gerçekleştiren minivan gamını, on yıl sonra Kangoo Express ve Kangoo Express Compact ile yeniliyor.

Bu yılın başında, Ticari Araçlar Bölümünün aldığı kararla, Kangoo Express gamı Renault Kangoo Express Maxi ile tamamlanıyor. Böylece modern ve anlamlı tasarım ile yeni araç Avrupa;nın 3 uzunluk versiyonu ile sunulan tek minivanı olarak profesyonellerin bütün gereksinimlerine cevap veriyor.

40 santimetreye yakın bir uzunluk kazanan Renault Kangoo Express Maxi, 2 ve 5 koltuklu olmak üzere iki versiyona sahip. Renault Kangoo Express Maxi 4,6 m3 de kullanılabilir yükleme hacmi ile maksimum 2,90 m yükleme yüksekliği ile gelişmiş bir modülaritenin yanı sıra, mükemmel bir yol tutuşu ve çok daha ekonomik motor seçenekleri sunuyor.

Araç, Renault Kangoo Express;e göre fazladan 1 metre küp yükleme hacmi sunuyor.

Araç, Reanult;nun bütün ticari araçlarında olduğu gibi, profesyonel kullanıcılarına en uygun rotaları belirleyen ve böylece fazladan gereksiz kilometre yapmalarının önüne geçen Carminat TomTom navigasyon sistemine sahip.

Kangoo Express gamının tamamı Maubeuge (Fransa) MCA fabrikasında üretiliyor.

Renault Kangoo Express ve Renault Kangoo Express Compact;ın pazara sunulmasıyla 2 uzunluk versiyonuna sahip olan ticari araç gamı, bugün Yeni Renault Kangoo Express Maxi ile büyüyor.

Toplantıda verilen bilgiye göre, ''Bu büyük hacimli versiyon ile Renault 3 uzunluklu bir minivan gamı sunan tek marka olma özelliğini kazanarak pazardaki en eksiksiz ve tutarlı gamın da sahibi oldu''.

 

Kugler

Bu arada tanıtımda dağıtılan bilgi notunda görüşlerine yer verilen Renault Ticari Araçlar Bölümü Direktörü Jean-Christophe Kugler, Renault'nun ticari araç stratejisinin son derece açık olduğunu, tüm dünyadaki profesyonel ve filo müşterilerinin spesifik gereksinimlerini, kullanım maliyeti (tüketim ve TCO) açısından son derece rekabetçi ve çevreye saygılı ürünlerle karşılamak olduğunu belirtti.

Müşterilerin gereksinimlerinin coğrafi bölgelere, ülkelere ve adetlere göre çeşitlilik gösterdiğini, bu amaçla, Ticari Araçlar Bölümünün (DVU), kendi cirosundan ve ticari sonuçlarından sorumlu özerk bir birim (business entity) olarak düzenlendiğini, bölümün, Renault'nun ticari araçlar politikasını program müdürlükleri, ilgili mühendislik bölümü, üretim tesisleri ve merkez müdürlükleri (Ticari Müdürlük, Kalite ve Hizmet müdürlüğü) ile birlikte tanımlayıp ve uygulamaya koyduğunu kaydetti.

Renault'nun, araçları iş ortağı olan profesyonel müşterilerin gereksinimlerine cevap vermek için, ayrıca uzmanlaşmış bir ticari ağ da sunduğunu, Renault Pro (Türkiye'de Renault Profesyonel) isimli ticari araç ağının amacının, en geniş ürün ve hizmet seçeneği sunduğu profesyonel müşterilerinin memnuniyetini sağlamak olduğunu kaydetti.
Kugler, bilgi notunda, şunları kaydetti:
''Vaktin nakit olduğunun ve aracın hareketsiz kaldığı her anın profesyoneller açısından ağır sonuçları olduğunun bilincindeki Renault, her soruna rakipsiz sürelerde uygun çözümü sunuyor. Renault'nun kulağı daima müşterilerinde... Son derece geniş ürün gamı ve üst yapı olanakları ile bu gamı tamamlamak için yaptığı anlaşmalarla Renault, bugün profesyonellerin istisnasız bütün taleplerine cevap vermeye hazır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler