Resim heykel yarışması ödülleri verildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Ulus Lions Kulübü’nün Yalçın Sebük ve Dara C.Abadi anısına düzenlediği 'Genç Öneriler Resim ve Heykel Yarışması' ödülleri önceki gün MSGSÜ Bomonti Kampüsü’de düzenlenen törenle verildi.

Yayınlanma: 17.05.2013 - 20:22
Abone Ol google-news

Heykel Yarışması’nda birinci Ömer Tunca, ikinci İris Ergül ve üçüncü Cansu Güvenkaya ödüllerini Oya Sevük, resim yarışmasında sırasıyla ilk üçe giren, Tarık Töre Elgay, Tayfun Gülnar, Yasem Funda Burnaz ise, ödüllerini genç yaşta hayata veda eden Abadi’nin annesi Ayla Gürsoy ve eşi Deniz'in elinden aldılar.

Eserlerin tümü 30 Mayıs’a dek Bomonti Kampüsü ’Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonu’nda sergileniyor.

1986 yılında İstanbul’da doğan MSGSÜ  Heykel Bölümü’nde Prof.Dr. Rahmi Aksungur, Doç.Dr. Neslihan Pala atölyelerinde lisans eğitimime başlayan Heykel Yarışması birincisi Ömer Tunca, eserini şu sözlerle tanıtarak, mutluluğunu ifade etti;

“Çizimlerini yapıp bitirmiş olduğum bir seri tasarımın ilk işi olan "Little Boy" (Küçük Çocuk)  Sn. Yalçın Sebük Anısına düzenlenen Ulus Lions Klubü "Genç Girişimciler Yarışması" 1.lik ödülüne layık görüldü. Heykel yapmaya yeni başlayan, benim gibi genç bir sanatçı adayına verilen bu ödül, elbette ki beni çok mutlu etti. 1945 yılında Amerika Birleşik Devletleri Donanması tarafından, Japonya'nın Hiroşima şehrine atılan atom bombasının kod adı olan "Little Boy" çalışmamın ismini oluşturdu. Çalışmamda küçük ölçekte kullandığım insan figürlerini bir araya getirerek, atom bombasının patlaması sonucu ortaya çıkan toz bulutunu yeniden yorumladım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler