Resimli Türkiye Florası: Botanik Bahçesinde yaratılan 30 cilt

Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) Yayınları, Türkiye’nin en önemli doğal varlıklarındanolan bitki çeşitliliğinin bilgisini Türkçe olarak toplamak amacıyla başlayan “Resimli Türkiye Florası” külliyatı projesinin ikinci cildini yayımladı.

Yayınlanma: 29.04.2018 - 11:59
Abone Ol google-news

Tamamlandığında 30 cilt, yaklaşık 17 bin sayfa olacak külliyatta Türkiye topraklarında yetişen tüm damarlı bitkilerin bilimsel çizimleriyle
yer alması hedefleniyor.

Projenin yaratıcısı Tekfen Holding ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit ile NGBB Müdürü Prof. Dr. Adil Güner 2. cildin tanıtımını bir araştırma ve eğitim merkezi olan Botanik Bahçesi’nde yaptılar. Projenin kendi alanında bir ilk olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığını vurgulayan Gökyiğit, “ANG Vakfı ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak, Flora Araştırmaları Derneği ile herkesin ulaşıp anlayabileceği bu projeyi yürütüyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diyerek doğanın korunabilmesi için halkla bilginin paylaşılması gerektiğini açıkladı. Resimli Türkiye Florası www.turkiyeflorasi. org.tr adresinden de kamuoyuna sunuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler