Rıdvan Dilmen Galatasaray'ın zaafını belirledi

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Medicana Sivasspor maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol isimli programda değerlendirdi.

Yayınlanma: 16.01.2016 - 22:04
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Medicana Sivasspor maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol isimli programda değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yorumları...

SİVAS UMUTLANDI AMA...
10 pozisyon vardı maçta. Sivas maça ortak olunca penaltı geldi. Burak'ın 2-0'ken kaçırdığı pozisyonlar takımı ve tribünleri demoralize etti. Nitekim Sivas'ın golü geldi ancak penaltı gelince o umutlar bitti.

MATEMATİKSEL ŞANS...
Galatasaray'da devre arasında herkes "Biz son sözü söylemedik" diyor. Matematiksel olarak şansları devam ettiği için hesaplar yapıyorlar. Bunun içi skor lazım. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile içeride oynayacaklarını düşünerek ve taraftarı umutlandırarak bu şekilde konuşuyorlar. Haklı olabilirler. 7/7 veya 8/8 yaparız diye düşünüyor olabilirler.

TEK HEDEF 3 PUANDI
Bunun için Galatasaray'ın skora ihtiyacı vardı. Etkisiz Sivasspor karşısında ilk yarıda 2-0'ı buldular. Ama bu Sivas karşısında daha farklı olabilirdi. İkinci yarıda Galatasaray vitesi düşürdü. İkinci yarıda Galatasaray'ı her hücumu tehlike yarattı. Galatasaray'ın tek hedefi 3 puandı. Takım dinamik değil, sert değil. Rakip ikinci bölgeye hemen geçebiliyor. Bu durumda daha iyi rakipler problem yaratabilir.

DENİZLİ DENEME-YANILMA YAPIYOR
Mustafa Denizli geldikten sonra minik arayışlardan büyük değişikliklere gitti. Denayer-Chedjou'ya döndü. Hakan'ı sola çekti. Sabri'yi oynattı. Donk-Selçuk ve önlerinde Sneijder. Sağ kanatta da Sinan'ı tercih etti. Olcan da devre arasını iyi değerlendirdi ve kadroya girdi. Burak da sağlığına döndü ve oynadı.

BURAK TRİBÜNÜ İKİYE BÖLDÜ
Burak konusunda stadyum ikiye bölündü. Bakıldığı zaman Burak goller atmış, şampiyonluk kazandırmış, sakatlıktan çıkmış bir oyuncu olarak gelmiş oynuyor. Bence yuhlayanlar değil yuhlayanlara tepki gösterenler haklı. Bu krizi daha önce Selçuk yaşadı. Oyundan çıkmak istedi geri döndü. Burak'ı izlerken yaşam koçuna ihtiyacı var diye düşündüm. Arkadaşları çok önemli. Selçuk ve Sneijder bırakmadı Burak'ı. Penaltıyı ona attırdılar.

YAŞAM KOÇU DENİZLİ
Burak'a yaşam koçluğunu ilk olarak Mustafa Denilzi yaptı. Yuhalanmasın diye oyundan çıkarmadı. Umut-Burak değişikliği yapacaktı ama yapmadı. Sakatlıktan dönen bir oyuncuyu 95 dakika oynatmak doğru değil ama Mustafa Denizli bunu yaptı. Büyük kulüp taraftarları yıllar geçince 4-5 seneden sonra uçmadığın zaman ıslıklanıyorsunuz. Uçmanız lazım bunla karşılaşmamanız için. Mustafa Denizli'nin ve oyuncular Burak'a doğru davrandı. Gelecekte bu sıkıntılar herkeste olabilir. Sneijder'in kredisi çok. Carole'yi de kimse yuhalamaz şu anda. Ama 3 yıl sonra olabilir. Sabri de zor atlattı bu dönemi.

BÖYLE DEVAM EDERSE KAYBOLUR
Sporcular için en zoru kendi taraftarının yuhalamasıdır. Volkan Demirel milli maçta kendi vatandaşı yuhaladı. Volkan'a aynı şeyi Fenerbahçe taraftarı da yapsa Volkan yine çıkıp giderdi. Bu çok kötü bir duygu. Sahip çıkmak önemli. Böyle devam ederse oyuncu kaybolur gider. Bu yarayı kapatmak Galatasaray taraftarına görev düşüyor. Bilinçli bir taraftarı var Galatasaray'ın. Başarısızlık gelince çok konuşuluyor ve beklenti yüksek oluyor.

YETENEKLİ OLSA UÇAR
Sporcuların paraları çok konuşuluyor. Kimse zorla almıyor bu paraları. Bu işi taraftar çözmeli. Çözmezlerse kulüp sıkıntı çeker. Dün Selçuk'a, Sabri'ye, bugün Umut'a, Burak'a... Bu oyuncular Galatasaray'da şampiyonluk yaşamış oyuncular. Umut Bulut'a yeteneksiz deniliyor. Yetenekli olsa belki de uçacak. Koş dersin koşar, sus dersin susar. Burnu kırık, maskeyle oynuyor. İlk topla buluştuğu an tekmeye kafa sokma anı. Böyle bir oyuncuya sahip çıkılmalı.

UÇAKTAN DROGBA VE SNEIJDER İNİYORDU
5 ay sonra bonservisi elinde olacak futbolcuya 2,5 milyon neden veriyor Galatasaray? Yaz aylarında 10 milyon veremeyeceği için. Bir dönemde uçaktan Drogba, Sneijder iniyordu. Şartlar buna el verdiği için böyle yapıyorlar. Şampiyonluk yarışının uzağındalar. Yarın öbürgün kopabilirler ama mecburen deneme yanılma gidecekler.

STOPERLER KISA
Donk'u doğrudan bölgesine yerleştirdi. Sinan'ı iyi formundan ötürü sağ kanata koydu. İki hızlı stoperim olsun diyor. Kadrosunu bir şekilde oluşturması lazım Mustafa Denizli'nin. Liderle aynı sayıda gol attılar ama kalecisi iyi olmasına rağmen 24 gol yemiş. Sağ tarafta Hakan Balta'nın kenarda kaldığı her anda Galatasaray sıkıntı yaşar. Galatasaray stoperleri kısa. Atletikler, sertler ama kısalar Avrupa için.

GALATASARAY'IN ZAAFI KISALIK
Ramos, Pepe, Varane; Pique; Boateng; Godin... Dev gibi oyuncular. Şampiyonluk rakiplerden Beşiktaş'a bakınca 1,86-1,93, Fenerbahçe'de 1,89, 1,87,1,97, Trabzonspor'da 1,80. Galatasaray'ın savunması kısa. Bu bir zaaftır bir takım için.

DONK MELO TARZINDA DEĞİL
Galatasaray'ın oyunda üstünlük dakikası az. Hemen 1-0, 2-0 yaparsa yapar. Sonra rakip oynamaya başlıyor. Top kazanması zor Galatasaray'ın. Donk da Melo tarzı değil. Basıp top kazanmaz, pas arası yapar. Galatasaray'ın maçları gollü geçer. Fenerbahçe'den 14 gol fazla atmış ama maç fazlasıyla 7 puan gerisinde. Bu savunma zaafının belgesidir. Galatasaray'ın bu dengesi yok.

BEŞİKTAŞ'LA ARADA FARK VAR
Galatasaray'ın dönen topları alması çok azdır. Beşiktaş'la arasında çok fark var. İstatistikler de bunu doğruluyor. Mazi kazanmak için minimum 2 gol atmaları lazım.

CÜNEYT ÇAKIR İÇİN KOLAY MAÇ
İlk penaltıda İbrahim'in kontrolsüz hareketi penaltıya sebebiyet verdi. İkinci penaltıda da net. Cüneyt Çakır açısından kolay bir mücadele oldu bence. Tartışılacak kararları yoktu bence.

SİVASSPOR SIKI TAKIM DEĞİL
Sivasspor'un reaksiyonunu düşük buldum. Takım sıkı değil. Cicinho'nun yokluğu da var. Gol de atar gol de yer. Sıkı takım değil. Sıkı değiller. Sert değiller.

DONK KORKUTUCU DEĞİL
Donk'un ikinci yarıda beğendim. Top kazanmasını beğendim. Selçuk'al oynamak kolay değil. Temposu iyiydi. Çok koştu ama korkutucu değil. Melo'dan korkarsın, Alves'den korkarsın ama Donk korkutucu değil. Bazı orta saha oyuncuları vardır arkandan gelirken hissederdin 'Eyvah tekme geliyor' dersin. Donk'da öyle değil.

GALATASARAY'IN HER MAÇI ZOR GEÇER
Osmanlı'yla zor bir maç oynayacak Galatasaray haftaya. Sıkı maç olacak. Galatasaray'ın her maçı zor geçer.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler