Rıdvan Dilmen öve öve bitiremedi: "Ders verdi"

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 22:02
Abone Ol google-news

 

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

El Kabir, attığı golle uyuyan aslanı uyandırdı. Doktorlar, öğretmenler hocadır. Ders verirler, sonra sınava sokarlar. Antrenörler de antrenman yaptırır, analiz yapar ve takımını maça hazırlar. Bugün de Hamza Hoca, 3'lü orta saha ile maça çıktı. 8 korner attılar ama gol pozisyonu yoktu.

HOCA YAPMASI GEREKENİ YAPTI
Devre 1-0 bitti. Kötü anlamda söylemiyorum. Uyuyan hoca uyandı. Hamza Hoca, "Kanatlara inmem lazım" dedi. Ortadaki 3 oyuncudan Rodriguez'i çıkardı, Yasin ile başladı. Hoca yapması gerekeni yaptı. Galatasaray, kanatlara inince Gençlerbirliği dağıldı.

Galatasaray'ın bugün 1 numaralı oyuncu Chedjou idi. Bütün kontra atak tehlikelerini sezerek önledi ve takımını öne geçiren golü attı. Sneijder, hem Galatasaray hem de Milli takımında yoğun maç trafiğinde kaldı. Hoca da 3-1'i yakalayınca çıkardı oyundan.

HOCA, TAKTİK DERSİ VERDİ
Ben antrenörleri maça başladıkları 11'ler ile değil ama oyun içinde gösterdikleri performansla değerlendiririm. Hamza Hoca, müthiş bir teknik direktörlük örneği gösterdi, bütün ülkeye taktik dersi verdi. Galatasaray'ın bugün iki beki de çok iyi oynadı.

SEYİRCİLER ZEVK YAPTI
İlk yarıda 1 yıldızlık oynayan Galatasaray, ikinci yarıda 5 yıldızlı bir takım oldu. Hamza Hoca'yı tebrik ederim. Tribünde yer alan seyirciler, ikinci yarıda müthiş zevk yapmışlardır.

Hakem bugün hata yapmıştır, yapmamıştır belki ama elinden gelenin en iyisiyle maçı yönetti. Galatasaray'ın penaltı beklediği Kulusic'in pozisyonu da zor pozisyondu.

BU ŞARTLARDA İYİ TRANSFERLER YAPILDI
Galatasaray taraftarlarının biraz sabır göstermesi gerekiyor. Bugün yarın yine yenilgi olacaktır. Takımın transferlerine bakalım. Denayer, akıllı transfer. Telles'i paraya çevirmiş iş yapan başka bir sol bek aldı. Podolski, önemli bir oyuncu. Rodriguez aç, genç bie oyuncu. Bu ekonomik koşullarda iyi oyuncular geldi.

KADIKÖY'E KREDİLİ GİDECEK
Ligde içeride oynadığı ilk 2 maçını kazanamayan Hamza Hoca, şimdi kredili şekilde Kadıköy'e gidecek. Kazanır, kazanmaz bilemeyiz. Galatasaray için Başakşehir maçı dönüm noktasıydı. "Ben varım" dedi. Bu maçta 22 bin seyirci gelmiş. Bugünün şartlarında kötü bir rakam değil. Yarın, bu oyunu gören de gelecek. İyi oyun taraftarı stada çeker.

SON 2 SEZONUN EN İYİ OYUNU
Ligde kolay maç yok. Her maç zor. Bugün ilk yarı bittiğinde 1-0 gerideydi takım. Geçen yıl ve bu yıla baktığımda, ikinci yarıda Galatasaray'ın oynadığı oyun, en iyi oyundu.

SABRİ MESAJ VERDİ
Denayer bugün olsaydı, Sabri büyük ihtimalle yedek kalacaktı. Sabri, bugün oynadığı oyunla hocasına, "Hocam, ihtiyacın olduğunda Denayer'i stopere çekip beni oynatabilirsin" mesajı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler