Robot, Bakan Arslan'a 'sen neden bahsediyorsun? deyince fırçayı yedi

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet güvenliği toplantısında sunucu olan Sanbot’u, “Yavaş konuş, seni anlamıyorum” dedi, ardından salondan attırdı.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 20:05
Abone Ol google-news

<video:921220>

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın internet yayınlarına sansürü savunduğu Güvenli İnternet Günleri etkinliği bir başka sansüre sahne oldu. Arslan’ın güvenli internetin önemine dikkat çekerken programın sunucusu olan robot Sanbot araya girerek “Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi.

Sanbot daha sonra da “Sen neden bahsediyorsun’ deyince Bakan Arslan kızdı ve “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen” dedi.

Bakan’ın konuşması sürerken, robot Sanbot, salondan çıkarıldı.

Sanbot, insanları tanıyor, diyalog kuruyor

Çinli bir firma tarafından geliştirilen robot Sanbot, Türkiye’de de satışa sunuldu. Robot Sanbot’un, üzerinde kendi yazılım platformu bulunuyor. İnsan ve nesneleri tanıyabilen robot, izleme, konuşma, algılama, yüz tanıma gibi özelliklere de sahip bulunuyor. Sanbot’un ayrıca projeksiyondan görüntü oynatma, müzik çalıp dans etme gibi yetenekleri de bulunuyor. İnsansı robot Sanbot, bankalar, havalimanları, alışveriş merkezleri, perakende sektörü, hastaneler, oteller, restoranlar, okullar, fuarlar, evlerde servis, karşılama ve yönlendirme, turizm, eğlence, eğitim, satış, ev hizmeti ve güvenlik amaçlı görev alıyor. Katıldığı etkinliklerde insanlarla diyalog da kuruyor.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan internet sansürü açıklaması: Bugün televizyonlarda sansür mü var?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler