Ruhların göçü

2010 Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanan fantastik dram, tinselliği, yeniden dirilişi, ruhların göçünü, varoluş olgusunu yetkin bir anlatımla aktarıyor.

Yayınlanma: 24.03.2011 - 22:00
Abone Ol google-news

Sinemayı ruhlar ve yaşayanlar arasındaki bir bağ olarak tanımlayan yönetmen Apichatpong Weerasethakul, geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman, düş, gerçek, ruhlar ve yaşayanlar arasında geziniyor.

Böbrek yetmezliği çeken Boonmee amca öleceğini anlayınca doğduğu köye döner. Son günlerini köyünde sevdikleriyle birlikte geçirmek, son nefesini burada vermek, son yolculuğuna yakınlarıyla çıkmak istiyordur. Boonmee amca geçmişini anımsar, geleceğini gözden geçirir, düşlerini paylaşır.

Ölmüş eşinin hayaletini görür, uzun süredir kayıp olan oğlu onu insan dışı bir varlık olarak ziyaret eder. Ölümüne gittikçe yaklaşan Boonmee çevresinde beliren tuhaf hayvanların ona varoluşuyla ilgili görüntüler yolladıklarını duyumsar. Ailesini yanına alan Boonmee ormanda bir gezintiye çıkar. İlk yaşamının başladığı yere, gizemli bir mağaraya ulaşır.

Filmdeki tüm karakterlerin fiziksel ve içsel sorunları vardır.

Doğal ışığı ve doğal sesi yakalayan dram izleyiciyi bu gerçeküstü dünyaya başarıyla taşıyor. Ruh göçünü belleğe bağlayan yönetmen bu tinsel, eğitici insanlık serüvenini özgün bakışıyla sunuyor.



Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor)

 

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Oyuncular: Thanapat Saisaymar, Jenjira Pongpas, Sakda Kaewbuadee, Matthieu Ly, Vien Pimdee/2010, 109 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler