Rus Edebiyatı Festivali Ekim’de, İstanbul’da

23 Ekim 2015’te, İstanbul’da Rus Edebiyatı Festivali başlıyor.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 19:55
Abone Ol google-news

Moskovalı ve St.Petersburglu yüzden fazla sanatçı festival etkinliklerinde görev alacak. Türk Rus Kültür Vakfı bünyesinde sergiler, sinema günleri, yazarlar buluşması edebiyat meraklıları için ücretsiz olarak gerçekleşecek. Festivalin açılışı St.Petersburg Music-holl Orkestrası “Kuzey Sinfonietta” nın iki saatlik konseriyle TİM Show Center’da yapılacak.

Festivalin organizatörleri ve destek veren kurumlar: Türk Rus Kültür Vakfı, RF Devlet Duması Kültür Komitesi, St.Petersburg Meclisi, RF Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi, Rospeçat, Yurt Dışı Ruslar Evi “Soljenitsın”, “Mosfilm”, “Gorki” Edebiyat Enstitüsü, St.Petersburg Music-holl Tiyatrosu, “Yasnaya Polyana” Tolstoy Müzesi, St.Petersburg Dostoyevski Müzesi, “Puşkin Evi”.

Rus Edebiyatı Festivalinin Etkinlik Takvimi

 Festivalin açılış töreni. St.Petersburg Music-hollOrkestrası “Kuzey Sinfonietta” konseri. 

Tarih: 23 Ekim 2015

Saat19.00

YerTİM Show Center

?dres: Büyükdere Caddesi Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak, Sarıyer/  İstanbul

Konser biletleri Biletix'te.

Açılış programında organizatörlerin ve onur konuklarının selamlama konuşmaları, Rus Dili Olimpiyatı “Olimprus”un ödül töreni, St.Petersburg Music-holl Orkestrası “Kuzey Sinfonietta”nın konseri gerçekleşecektir. Festivalin onur konukları arasında St.Petersburg Meclisi Başkanı V.S.Makarov ile RF Devlet Duması Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı ve Devlet Sanatçısı İ.D.Kobzon bulunmaktadır.

 

Rusya’da “Edebiyat Yılı” ve büyük besteci P.İ. Çaykovski’nin doğumunun 175. yılına ithaf edilen konserde Music-holl Orkestrası, Çaykovski’nin “Maça Kızı”, “Yevgeni Onegin”, “Mazeppa” ve “Orlean Bakiresi” operalarından bölümler seslendirecek. 

Konserde St.Petersburglu ünlü solistler Olesya Petrova (Rimskiy-Korsakov Opera ve Balesi), Janna Dombrovskaya (Mariinsky Tiyatrosu), Rusya Devlet Sanatçısı Yevgeni Akimov (Mariinsky Tiyatrosu), Vladimir Tselebrovsky (Peterburg-Konser) sahne alacaklar. Opera eserlerinin yanı sıra “Fındıkkıran” ve “Kuğu Gölü” balelerinden bölümler seslendirilecek.  

Orkestrayı İtalyan şef Fabio Mastrangelo yönetecek. Konser süresi 2 saat 10 dakika.

 

24-30 Ekim

Rus sineması haftası. “Beyaz Perdedeki Rus Edebiyatı”

Seanslar: 14.00, 18.00

YerTürk Rus Kültür Vakfı

Adresİmam Adnan Sokak No: 11 Taksim, Beyoğlu / İstanbul

Film gösterimi ücretsizdir.

 

Rus sineması  haftasında Rus edebiyatının ölümsüz eserleri üzerine çekilmiş olan filmler “Mosfilm”in katkılarıyla seyirciyle buluşacak. Her film saat 14.00 ve 18.00’da olmak üzere günde iki defa gösterilecek. 

Filmlerin dili – Rusça; Türkçe alt yazı bulunacak. 

Gösterilecek tüm filmlerin renk ve ses restorasyonları yapılmıştır.

Sinema haftasının programı
24 Ekim  –  « Anna Karenina »  / 1968
25 Ekim  –  «Budala » / 1958 
26 Ekim  –  «Martı »  / 1970

27 Ekim – «Vanya Dayı» / 1971  

28 Ekim – «Savaş ve Barış» / 1966 

29 Ekim – «Diriliş» / 1960

30 Ekim – «Altıncı Koğuş» /2009 

 

24 Ekim – 10 Kasım

Sergi «Anna Karenina»

YerTürk Rus Kültür VakfıSergi Salonu ?1 
Adresİmam Adnan Sokak No: 11 Taksim, Beyoğlu / İstanbul
Ziyaret saatleri11.00 – 19.30

“Anna Karenina” romanının ilk basımının 140. yılı  dolayısıyla “Yasnaya Polyana” Tolstoy Müzesi tarafından düzenlenen sergide romanın ortaya çıkış serüveni ve toplum üzerindeki etkisi ele alınmaktadır. 

Sergi, yazarın ilk tasarısından başlayan bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Tolstoy’un çağdaşlarının romanla  tanışmasını kitap  illüstratörlerinin, tiyatro ve sinema yönetmenlerinin gözüyle sunuyor. Yolculuk  günümüz okurunun romanı yorumlama biçimiyle sonlanıyor.  

 24 Ekim – 8 Kasım

Sergi «Bir Resim – Bir Roman»

Ziyaret saatleri11.00 – 19.30
    Yer Türk Rus Kültür Vakfı, Sergi Salonu  ?2 

Adresİmam Adnan Sokak No: 11 Taksim, Beyoğlu / İstanbul

“Puşkinsky Dom” tarafından düzenlenen sergide Rus edebiyatı eserleri için yapılmış olan illüstrasyonlar yer alacak. 

 

 

24 Ekim 

Yuvarlak masa toplantısı «Rus Edebiyatı ve Çeviri Problemleri». Günümüz Rus yazarlarıyla buluşma. 

Konuşma konuları«Çağdaş edebiyat: şekil ve gerçek», «Enerji olarak şiir», «Rus edebiyatı ve devlet: yanında mı karşı mı?», «Rus edebiyatı: gelenekler ve inovasyon », «Dünya edebiyatı kapsamında Rus realizmi», «Rus edebiyatında Doğu ve Batı değerleri», «Rusya ve Türkiye: dil kültürünün difüzyonu» Rus yazarlarla buluşma ve imza günüSergey EsinOlesya NikolayevaAleksey VarlamovSergey ŞargunovOleg  Pavlovve diğerleri – Türk Rus Kültür Vakfı fuayesinde, saat 17.00’da gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler