Rüşvetten bıkmışlar: Abi, doymuyor bunlar!

Şirket yöneticilerin kendi aralarında yaptıkları konuşma rüşvet çarkını da gözler önüne serdi.

Yayınlanma: 10.01.2014 - 17:23
Abone Ol google-news

İzmir'de, 'İmbat Dalgası' adıyla Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltında bulunan 24 zanlıdan 1'i polis ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye gönderilen 23 zanlıdan 14’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Zanlıların teknik takip sırasındaki telefon görüşmelerinde sık sık rüşvet amaçlı alınan para, elbise gibi konulardan bahsettikleri, hatta banka havalesi sırasında rüşvet parasından kesilen 5 TL için de yine görüşme yaptıkları kesintinin nedenini sorguladıkları ortaya çıktı.

YOLSUZLUK SKANDALINDA YENİ GÖRÜNTÜLER! İŞTE POLİS KAMERASINDAN O ANLAR...

Polisin soruşturma kapsamında yaptıkları telefon dinlemelerinde ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Gözaltındaki zanlılardan T.Ç.A.'nın Van Gölü'nde ulaşımı sağlamak için kullanılacak olan deniz araçlarının pazarlığı sırasında Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Ş.Ç.'ye rüşvet pazarlığı içeren "Ş. ağabey, Nasılsınız, Size telefonda bahsettiğim gibi, Yenican sallarının tanesini 5850 TL’ye verebiliriz, Sal başına 565 TL size yazarım yani 565 x 28: 15820 TL size takdim ederim. Salları 5 haftada teslim ederim. Başka bir isteğiniz var mı? Saygılarımla" diye mail attığı belirlendi.

RÜŞVETTEN BIKMIŞLAR

Ayrıca gözaltında bulunan bazı şirket sahibi ile çalışanlarının da kendi aralarındaki konuşmalarda, liman işletmesinde görevli memurların gemi boşaltım sıralarını bekletmeden yaptırmak için rüşvet tarifelerini çok arttırdıklarından yakındığı da dikkat çekti. Şirket yöneticilerinin kendi aralarındaki konuşmalarda "Ya o dokuz o ister yarın T. başlar biraz sıkıntım var gönder on bin dolar, yirmi bin dolar. Param yok benim, işim de kalmadı dedim" gibi ifadeler geçiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon