Rüya ihbarları bile değerlendiriliyor

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri'nin Talas İlçesi'nde, geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 3 çocuğun bulunmasıyla ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 12:09
Abone Ol google-news

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, son olarak Sivas cezaevinde yatan bir hükümlünün yazdığı iddia edilen mektup olayını basından öğrendiklerini ve Sivas Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

''Sivas'ta cezaevinde kalan bir hükümlünün yazdığı iddia edilen mektup olayını Sivas'taki ilgili merciler araştırıyor. Biz de bu konuda araştırma yapıyoruz. Ancak asılsız ihbarlar bizi çok uğraştırıyor, kurduğumuz özel ekip, vatandaşlardan gelen rüya ihbarlarını dahi araştırıyor. Bu tip ihbarlar mağdur aile fertlerini de psikolojik çöküntüye sürüklüyor. Vatandaşlarımız ihbar yaparken lütfen bu hassasiyetleri göz önünde bulundursunlar. Ekiplerimiz şu ana kadar 200'ü resmi olmak üzere yüzlerce ihbarı değerlendirdi. Bugüne kadar yapılan ihbarların hepsi asılsız çıktı. Akla gelebilecek her türlü ihtimal, araştırıldı. Araştırılmaya devam ediyor.''

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mektupta kimliğini belirtmeyen mahkumun tespiti için çalışmalara başladığı, konuyla ilgili bilgi ve belgelerin çalışmalar bittikten sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği bildirildi.
 

Çocukların aileleri tepkili

Kaybolan çocuklardan Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin,  çocuklarıyla ilgili ihbarların bazen kendilerini umutlandırdığını, bazen de üzdüğünü belirtti.

Leyla Tekin, Sivas Cezaevi'nden gönderilen ihbar mektubunun kendilerini çok üzdüğünü belirterek, ''Mektup çelişkilerle dolu. Vicdan azabı çeken bu tutuklu, neden 1 yıl beklemiş. Benim eşim kalp krizi geçirirken niye vicdanının sesini dinlememiş, ihbarı niye cezaevi savcısına yapmamış. Çocukların kaçırıldığını görmüş de niye ihbar etmemiş? Bu ihbarın asılsız olmasını diliyorum'' dedi.

Çocukların en büyüğü olan Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay'da asılsız ihbarların psikolojilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek şunları söyledi:
''Kaybolan çocuklarla ilgili ciddi bilgisi olan emniyete başvursun. Komşusundan duyduğunu polise ihbar eden var. Bu konuda ciddi bilgisi olan var ise yalvarıyorum, çocukların yerini ihbar etsin. Biz çocuklarımızın hala yaşadıklarına inanmak istiyoruz. Polisin asılsız ihbarlarla oyalanmamasını istiyoruz. Bizim gururumuzla oynamasınlar, bizi yok yere umutlandırmasınlar, üzmesinler.''

3 çocuğun kaybolması

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.
Polis ekiplerince Talas ilçesinde ve Kayseri kent merkeziyle çevre ilçelerde, jandarma ekiplerince de açık arazilerde yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler