Saldırganı 50 dolar yakalattı

Niğde'deki saldırıyla ilgili El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları sanılan teröristlerden 3. saldırgan Pozantı'da 50 dolarla ekmek aldıktan sonra ihbar sonucu yakalandı.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 22:38
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan üçüncü teröristin Pozantı civarında bir köyde yakalandığını açıkladı.

Bakan Ala, saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını ifade etti. Yaralı iki teröristten 18 yaşındaki E.S’nin Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R’nin Kosova uyruklu olduğu ortaya çıktı. Dün yakalanan diğer terörist 18 yaşındaki E.A’nın da yine Arnavutluk vatandaşı olduğu belirlendi. Saldırganların, IŞİD veya El Kaide terör örgütü üyesi olabilecekleri bildirildi. Saldırganların, hedefinin tam olarak neresi olduğunun öğrenilemediği kaydedildi.

 

Para üstünü almadı

Hatay’dan kiraladıkları taksiyle İstanbul’a giderken Ulukışla’da yol kontrolü sırasında durdurulan 3 terörist, güvenlik güçlerine saldırmıştı. Çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 polis şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı. Bir kamyonu gasp ederek şoförünü öldüren, Arapça konuşan teröristlerden 2’si kısa süre sonra yakalanmıştı.

İddiaya göre, önceki akşam hava karardıktan sonra köye gelen E.A., gizlice girdiği köy camiinde geceyi geçirdi. Dün sabah cemaatle birlikte namaz kıldı, ardından da köydeki bakkala giderek bir ekmek alıp 50 dolar verdi. Paranın üstünü almayan E.A.’dan şüphelenen bakkal, durumu jandarmaya bildirdi. Yakalanan saldırganın sorgulanmak üzere Niğde’ye götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan, çatışmada yaralanan iki terörist önceki gece yarısı helikopterle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Hayati tehlikesi sürüyor

Çatışmada ağır yaralanan jandarma er Selahattin Menteş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru, Menteş’in başına bir kurşunun girip çıktığını belirterek, hayati tehlikesi sürüyor" dedi.

 

Şehitler uğurlandı

Niğde’de terörist saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban (42) ve astsubay Adil Kozanoğlu için Adana’da düzenlenen törenin ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehit Kozanoğlu’nun naaşı Adana’da düzenlenen törenin ardından Türkoğlu ilçesindeki baba evine getirildi. Burada, baba Duran ve anne Hatice Kozanoğlu ile şehidin eşi Elif Kozanoğlu Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Eşinin naaşı önünde ağıtlar yakan Elif Kozanoğlu, “Saldırıyı yapanlar boşuna gururlanmasın, Allah onların belalarını verecek” dedi. Şehit Kozanoğlu’nun cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Adem Çoban (42) ise memleketi Ceyhan ilçesine bağlı Dokuztekne köyünde toprağa verildi. Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki törenin ardından şehit Çoban’ın naaşı Dokuztekne köyünde defnedildi. Şehidin eşi Ümmü Çoban, 3 kızı ve yakınları tören sırasında güçlükle ayakta durabildi.

Çoban’ın 14 yıllık polis memuru olduğu, 5 yıl önce Niğde’de göreve başladığı öğrenildi. Tören sırasında şehit düşen polis memuru Çoban’ın eşi Ümmü Çoban’ın yakınında oturan ve gözyaşı döken kızları Zehra Betül, Hacer ve Bedia’yı, görevli polis memurları teselli etmeye çalıştı. Görevli kadın polis memurları sürekli ağlayan küçük Zehra Betül’ü saçlarını okşayarak sevdi.

Saldırıda öldürülen kamyon şoförü Turan Yaşar’ın cenazesi ise Ulukışla’dan Ankara’ya gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler