‘Sanata evet yıkıma hayır’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılarak yerine fuar yapılması projesi, önceki gün kültür merkezinin önünde protesto edildi. Kültür Sanat-Sen’in “Sanata evet, yıkıma hayır” ve “Atatürk Kültür Merkezi halkındır, yıkılamaz” yazılı pankart açtığı eylemde bir de basın açıklaması yapıldı.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 02:00
‘Sanata evet yıkıma hayır’
Abone Ol google-news

Açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi’nde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, bu sanat kurumuna bağlı Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu sanat kurumuna bağlı Çocuk Korosu, Çocuk Balesi, Türkiye’de ilk ve tek olan Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestraları, Devlet Tiyatroları, Kütüphane gibi birçok sanatsal çalışma ve etkinlik yürütüldüğü ifade edildi ve “Bu güzide sanat kurumları sadece Samsun’un değil, tüm Karadeniz Bölgesi’nin kültür ve sanat yaşamına hizmet vermektedir” denildi. 

Atatürk Kültür Merkezi’nin henüz 18 yıllık olduğuna dikkat çekilirken, kongre merkezi inşası için Samsun’un daha güney bölgeleri işaret edildi. Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımının, Samsun’un kültür sanat hayatının gelişimini sekteye uğratacağı ve yok edeceği belirtilen protestoda, Samsun Büyükşehir  Belediyesi’nin sanata düşmanca tavrı da eleştirildi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler